Gates ägnar numera större delen av sin tid åt sin stiftelse Bill & Melinda Gates Foundation, som donerar mycket stora summor till hjälpverksamhet och utvecklingsarbete.

-Den religiösa etiken är mycket viktig anser jag. Vi har gett våra barn en kristen uppfostran, de har gått till den katolska församling där Melinda och jag är med, berättar han.

Bill Gates menar att han haft turen att lyckas och att han därför vill hjälpa till med att utjämna orättvisorna i världen.

-Det har nog med min religiösa övertygelse att göra. Det är i varje fall en moralisk övertygelse, säger Gates till Rolling Stone som citeras av christianpost.com.

På frågan om han tror på Gud svarar den 58-årige miljardären att "det verkar vettigt att tro på Gud", men hur tron påverkar en människas olika beslut i livet kan han inte svara på.

Gates uttrycker också förståelse för de som likt ateisten Richard Dawkins anser att människan haft behov att hitta förklaringar till hur allting skapats.

-Innan vi på allvar började förstå varifrån sjukdomar kommer, hur klimatet påverkar oss och sådana saker, så sökte vi förklaringar. Nu har vetenskapen gett oss några svar – men inte alla – som religionen förut gav.

-Men fortfarande vet vi inte allt, skönheten i skapelsen är överväldigande fantastisk och vetenskapen kan inte förklara hur det gick till när allt skapades, konstaterar Gates.

Bill Gates har sedan några år slutat som ordförande i Microsoft för att satsa allt på att till exempel bistå med pengar till projekt som ska ge fattiga tillgång till rent vatten och utbildning. Och han är även engagerad för att med sina tillgångar bidra till att utrota polio.

Enligt tidningen Forbes är Bill Gates den rikaste personen i världen med en förmögenhet på cirka 72,7 miljarder dollar.