Bör Guds folk skälla?

Ja! Det är faktiskt min fråga idag.

 

Att det råder politisk förvirring i vårt land är ju ganska tydligt, och den är nu större är på mycket länge. Vad säger då Bibeln om hur speciellt vi kristna bör agera gentemot de som har ledande ställning i vårt land.

Ja! Inte har då jag, vad jag kan minnas i alla fall, sett att Bibeln uppmanar oss att skälla på de ledande såsom jag nu ofta ser att t.o.m. många kristna gör. Att världens människor förvirrat gapar och skriker pga. okunskap är ju en sak, men de kristna som menar sig följa Jesus bör ha Jesu beteende framför sina ögon om man vill vinna förtroende. Den andliga vägen finns i Honom, Han och Guds ord visar beteendevägen.

Johannes döparen var en fantastisk förebild, en man med något av det allra största av hjärtan. (Mar 1:2-7) Så står det skrivet hos profeten Jesaja: Se, jag sänder min budbärare framför dig, och han skall bereda vägen för dig. En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör stigarna raka för honom! Johannes Döparen trädde fram i öknen och förkunnade omvändelsens dop till syndernas förlåtelse. Och hela Judéen och alla Jerusalems invånare kom ut till honom och bekände sina synder och döptes av honom i floden Jordan. Johannes var klädd i kamelhår och hade ett läderbälte om livet, och han levde av gräshoppor och vildhonung. Han förkunnade: "Efter mig kommer den som är starkare än jag, och jag är inte ens värd att böja mig ner och knyta upp hans sandalremmar.

Det står att han skulle ropa, ja visst, men! Vad är det han ropar ut, skriker han att de ledande bör avgå? Nej, han ropar ut omvändelsens budskap och syndernas förlåtelse. Han talar till de ledande, ja, men då handlar det inte om att de skall avgå, att de är odugliga som politiker, nej, då handlar det just om att omvända sig ifrån sina synder.

(Luk 3:19) Men landsfursten Herodes blev tillrättavisad av Johannes för sitt förhållande till sin brors hustru Herodias och för allt ont som han hade gjort.

Vad uppmanar Paulus till? Låt oss se.

(1Tim 2:1) Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

Ja, som sagt! Inte kan då jag se att våra föredömen i Bibeln skriker att dåliga ledare skall avgå, detta är endast omoget och ett osunt beteende, detta behöver omvändas ifrån. Du kristen skall be för de ledande inte gapa om deras avgångar, skäms och bättring!

Med vänlig hälsning, Jesu frid och God Jul önskar Leif Boman....

7 dec 2014


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)