Det finns endast en Gud med ett enda namn!

 

 

Så här står det på ett ställe i Gamla Testamentet.

(Nehemja 4:7‭-‬9)
Men när Sanballat och Tobia och araberna, ammoniterna och ashdoditerna hörde att Jerusalems murar höll på att repareras och att hålen började tätas, blev de mycket arga. De gaddade alla ihop sig för att anfalla Jerusalem och skapa förvirring där. Då bad vi till vår Gud och satte ut vakt mot dem dag och natt för att skydda oss mot dem.

Genom GT kan vi lära oss mycket nyttigt.

Situationen är faktiskt mycket liknande idag. Förvirringen är stor pga av flera orsaker. En orsak är att onda andar ständigt finns och sprider lögner hejvilt omkring sig, så att om möjligt både kristenhet och övriga världens barn blir lurade.

En annan orsak som hänger ihop med detta är förstås att kunskapen om Guds Ord och löften också är svag, och då blir det i sin tur mycket svårare för var och en att kunna urskilja lögner ifrån sanning.

Nu till en av de viktigaste Bibelns sanningar jag tänker på och som väldigt mycket förvirring råder kring!

Bibelns budskap är klart och tydligt, det finns endast en enda Gud som skapade allt, och, Han har nu uppenbarat Sitt eget namn för oss alla. Gud klev ensam ner till vår jord och blev människa. Genom denna MänniskoSon uppenbarade så Gud Sitt eget rätta namn för oss, (Fil 2:9), namnet över alla andra namn, JESUS KRISTUS!

(Hosea 13:4)
Jag är Herren din Gud alltsedan du var i Egyptens land. Du ska inte veta av någon annan Gud än mig, och det finns ingen annan frälsare än jag.

Alltså!

Nu när Guds eget namn har blivit uppenbarat för oss så kan vi också förstå att det redan var Jesus Kristus som talade genom Hosea för ca 2400 år sen. Då kallade Han sig för Jahve, men! Nu heter Gud Jesus Kristus! Vi bör inte försöka skilja mellan Guds Ord ifrån Gud Själv längre, Ordet Är "helt enkelt" Gud Själv som klev ner och ödmjukade Sig ända intill döden!

Men, Han lever!
Halleluja, Han är uppstånden, Jesus Kristus lever!

INGEN ANNAN GUD ÄN JESUS KRISTUS FINNS. INTE I HIMMELEN ELLER PÅ JORDEN, ENDAST HAN ÄR GUD ALLSMÄKTIG, HERRARNAS HERRE OCH KONUNGARNAS KUNG, EN ENDA GUD, OCH ETT ENDA NAMN, JESUS KRISTUS!


Jesu frid...

 

27 okt 2017


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)