Jesus längtar efter dig!

Kom!

Haven dör!

Livet i haven dör!

Så här skriver Expressen i dagarna om två av senare händelser.

1. (Livet i världens hav förstörs snabbare än någonsin, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Nu varnar forskare för allvarliga konsekvenser om det fortsätter i samma takt även för samhället. Bakom den snabba förändringen ligger bland annat föroreningar, överfiske och övergödning. I en rapport från havsforskare och experter i organisationen IPSO kommer nu alarmerande uppgifter - världens hav bryts nu ner snabbare än någonsin. – Den förändring vi orsakar är tio gånger snabbar än den sista stora utrotning som hände för 55 miljoner år sedan, säger Jon Havenhand, professor i marinekologi vid Göteborgs universitet till Ekot. IPSO:s rapport sammanställer de flertalet faktorer som lett till hotet mot havslivet. Och det är inte bara klimatförändringarna som ligger bakom nedbrytningen. "Det är alarmerande" På listan finns föroreningar, överfiske och övergödning - som leder till en försurning av haven, sjunkande syrenivåer och allt varmare temperaturer. – Det är alarmerande eftersom de poängterar att om vi inte behåller koldioxidhalten i atmosfären, så hotar det världens korallrev, som är en väldigt viktig del i den globala marinekologin, säger Jon Havenhand om rapporten, till Ekot. Han menar att vi kan vänta oss ännu värre konsekvenser för hela samhället om koldioxidutsläppen fortsätter i samma utsträckning. – Problemet är att vårt samhälle är uppbyggt på att vi får en hel del saker från miljön och haven, som vi förlitar oss på. Och om vi ändrar havet så här snabbt, kan vi inte förlita oss på havet framöver, och det kan orsaka stora socioekonomiska problem för oss, säger Jon Havenhand.)

Nästa rapport!

2. (Minst 133 personer har hittats döda efter fartygsolyckan i Medelhavet, uppger TT och citerar italienska nyhetsbyrån Ansa. Närmare 500 båtflyktingar kan ha befunnit sig ombord på båten när den fattade eld och sjönk utanför ön Lampedusa. Enligt Sky News ska två barn och en gravid kvinna ha omkommit i vattenmassorna.)

Detta är ju oerhört tragiskt i bägge fall. Men för oss som är lite insatta i Bibelns skrifter, Guds Ord, är detta inte så överraskande även om det självklart är tragiskt. Se här ett stycke om vad Bibeln berättar för snart ca 2000 år sedan.

(Johannes uppenbarelsebok 8:8-13)

Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod, och en tredjedel av allt liv i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under.

Den tredje ängeln blåste i sin basun. Då föll en stor stjärna, brinnande som en fackla, ner från himlen, och den föll över en tredjedel av floderna och vattenkällorna. Stjärnans namn är Malört. En tredjedel av vattnen förvandlades då till malört, och många människor dog av vattnen, som hade blivit förgiftade.

Den fjärde ängeln blåste i sin basun. Då träffades en tredjedel av solen, en tredjedel av månen och en tredjedel av stjärnorna, så att tredjedelen av dem förmörkades och dagen förlorade tredjedelen av sitt ljus, och natten likaså.

Och jag såg, och jag hörde en örn flyga högst uppe på himlen. Den ropade med hög röst: "Ve, ve, ve över jordens invånare för de basunstötar som återstår, när de tre andra änglarna blåser i sina basuner."

En ytterligare liten intressant detalj i det hela är att det nämns ju här i Bibeltexten om en stjärna vars namn är Malört. Namnet Tjernobyl som de flesta förmodligen fortfarande minns har faktiskt stora likheter med växten Malört som nämns!

Tidens tecken är många, Gud har berättat för oss i förväg vad som kommer att ske. Berättelserna är inte alltid roliga att höra, men! De är sanna och har berättats just för att vi skall kunna se och kunna förstå. Gud älskar varje människa, men! Effekterna av att man struntar i att leva efter Hans vishet blir vad vi just här innan har läst och hört de senaste dagarna, Gud vill rädda alla människor ifrån evigt fördärv.

Jesu välsignelser önskar jag er alla!

Mvh Leif…..

5 okt 2013