Jesus längtar efter dig!

Kom!

Hur kan man tro på en god Gud när det ser ut som det gör i världen?

Det här är väl en av de vanligare argumenten för att inte vilja tro på att det skulle finnas en god Gud som har skapat allt. Detta ämne finns det helt säkert massvis med olika tankegångar kring på andra bloggar m.m, men, jag tänkte ändock tycka något litet om detta. 

För mig är det helt självklart att det finns en god Gud eftersom jag har fått uppleva en sån stor förvandling ifrån destruktivitet till oerhört stor mening i mitt eget liv. Men, som sagt!

Alla krig i världen, alla orättvisor, våldsdåd, mord och svält, naturkatastrofer m.m. Hur kan det då finnas en god Gud tycker många?

Och visst! Det är inte så lätta frågor alla gånger det här, men jag kan emellanåt ändå tycka att argumenten ibland håller lite låg kvalitet. Som ett liten jämförelse. Låt oss se det kanske så här!

En Far och Mor får två barn, barnen växer upp och har så småningom både lärt sig att gå och springa. Far och Mor lär under uppväxten sina barn att det är rätt att älska varandra och att alltid vara snälla mot varandra. En dag så händer det ändå att den ene blir arg på den andre och t.o.m. slår den andre. Betyder detta nu då att det inte kan finnas några snälla föräldrar, alltså! Kan man härmed utesluta möjligheten att det finns några goda föräldrar bara för att barnen nu har börjat slåss? 

En gång till!

Kan denna händelse nu vara ett tillräckligt argument för att det inte skulle kunna finnas något gott bakom dessa två barn.

Självklart inte!

Men ändå likt detta kan man uttrycka sig som så att det inte kan finnas en god Gud eftersom det finns så mycket krig och elände på vår jord, jojo! 

Alltså! Argumenten kan kännas något billiga ibland!

En liten vinkel på det hela bara.

 

Jesu frid, m.v.h Leif.... 

19 jan 2013