Blandade budskap

Mycket spännande vittnesbörd, del 1 och del 2 från Rory Kaye, en jude, bosatt i Sverige och som faktiskt har varit med om att dyka i Röda havet efter sådant som blev kvar på havets botten efter Israels uttåg från Egypten för ca 3300 år sedan!

 

 

 

 
Människor säger att jag lyser, berättar Tina Jonsson, kvinnan som lämnade livet som vit häxa för att bli en kristen. ”Jesus har gett mig frid”, säger hon. Foto:Jonas Adolfsson 

Lämnade häxkonsten – fick färgrikt liv med Jesus

En skrämmande "trumresa" fick Tina Jonsson att lämna new age och bli en kristen.
– Skillnaden är enorm, säger Tina och vittnar om hur hela hennes värld fått färg.

Motala Med ett litet glädjetjut konstaterar Tina att det just i dag är tre år sedan hon blev en kristen.
– Det är de tre bästa åren i mitt liv, utbrister kvinnan som hunnit bli 67 år.
Att hon varit en blyg och skygg person är svårt att tro. Väninnan Kerstin intygar och berättar hur tungmod och mörker även präglade Tinas yttre.
– Hon hade alltid grå kläder för att inte synas. Nu har hon en röd tröja och vill verkligen synas, säger Kerstin.
Och Tina protesterar inte. Hon bara lyser och är glad.
– Ända sedan jag var barn har jag varit mobbad och nedtryckt. Jag har alltid varit den som suttit tyst i diskussioner. Nu håller jag mig framme, säger hon och skrattar uppsluppet.

Hon har aldrig varit ateist. Tvärtom, redan i tolvårsåldern var hon medveten om den andliga världen.
– I vår släkt finns det kloka gummor, häxor och trollkarlar, berättar Tina, vars egen ockulta karriär tog fart i vuxen ålder efter en skilsmässa.
Hon träffade då en man som var shaman och som blev hennes kompis.
– Han lärde mig mycket om olika saker, bland annat alternativmediciner, säger Tina som blev en ”vit häxa”, med förmåga att bland annat spå människors framtid.

Vid ett tillfälle lärde shamanen henne att göra en ”trumresa”. Tina glömmer det aldrig.
– Det var otäckt, säger hon och berättar hur hon fick lyssna på en cd med trummusik som spelade allt snabbare. Till slut gick man ur sin egen kropp, kom in i en tunnel och såg ett ljus på andra sidan. Där skulle jag möta mitt ”kraftdjur”, förklarar hon med en min av obehag.
– När jag var där såg jag en man som gick och visslade, jag tror att det var djävulen, säger Tina och minns hur hon fylldes av en isande kyla.

Tina blev nu rädd för att gå i tunnlar och började även få självmordstankar. Men samtidigt fortsatte hon att spå människor som kom hem till henne.
– Jag var helt övertygad om att min gåva att spå kom från Gud, betonar Tina. Men jag hade fel, säger hon.
En första hint om detta fick hon på den kristna Alphakurs hon bjöds in till. Där förklarade man att spådom hör hemma i en mörk andlig verklighet.
– Jag ville inte tro på det först men sedan kastade jag ändå mina tarotkort. Däremot behöll jag mina kristaller och min ”pendel”.

Tina började nu jobba som volontär på Ria i Motala. Där fick hon höra kristna människor vittna om sin tro, och hon fick se kristen kärlek utlevd i handling. Vid ett tillfälle 2011 bjöds Tina med till en samling i Baptistkyrkan där förkunnaren Anita Barker talade. Tina blev starkt berörd av det hon hörde. Men hon tvekade när de som ville ta emot Jesus uppmanades att lyfta sin hand.
– Det var ett sådant andligt motstånd, den onde ville inte släppa det grepp han hade om mitt liv, menar Tina som i den stunden fick uppleva något märkligt.
– Det var som om någon tog tag i min hand och lyfte den upp i luften, förklarar hon, övertygad om att det var Gud som hjälpte henne på traven.

I samma stund märkte hon hur hennes vrist – som hade värkt och tvingat henne att gå med kryckor – plötsligt var bra.
– Gud hade helat mig, säger Tina, förbluffad över Guds godhet.
Det händer fortfarande att människor kontaktar henne och vill bli spådda.
– Då säger jag att jag inte gör sånt längre, att jag tror på Jesus, säger hon och fnittrar förtjust.
Hon har gjort sig av med både kristaller och pendel. Och spökerierna hemma i huset har upphört.
– Innan hände det exempelvis ofta att tavlor ramlade ner från väggen. Jag har flyttat så många gånger i mitt liv för att slippa ifrån spökerierna. Men jag har inte kunnat flytta ifrån mig själv, framhåller Tina.
– Nu när jag går med Jesus är det så lugnt och fridfullt i huset. Det är underbart!

En grådassig och ibland skräckmörk tillvaro har – liksom Tina själv – fått färg.
– Jag känner mig mycket gladare, människor säger att jag lyser, säger hon lyckligt. Jag har alltid varit tyst och blyg. Men nu ska jag snart tala på en kvinnofrukost. Det skulle jag aldrig ha gjort tidigare.
Tina konstaterar att hon har fått upprättelse som människa.
– Det är en så stor skillnad mot tidigare. Jesus har gett mig både glädje och frid. Han är helt underbar!

Jonas Adolfsson
jonas.adolfsson@varldenidag.se

 

 

 

 

 

Predikan av David Wilkerson
Sefanja 3:18- Dem som med bedrövelse måste sakna högtiderna, dem skall jag då församla, dem som levde skilda från dig, du som själv bar förödmjukelsens börda. (1917)

Detta är en dubbel profetia av Sefanja. De har att göra med Israels barn- men också med det andliga Sion (vilken är Jesu Kristi församling i de sista dagarna). Först av allt, talar han till judarna att Gud skulle föra samman de förskingrade-men han skulle bara föra tillbaka dem som hade ett brustet hjärta för Israels usla tillstånd-han skulle komma ihåg alla som bar förödmjukelsen-allt det fruktansvärda som försiggick i Guds hus. Till dem som bar den bördan, sade han; "jag skall församla er". Han gav dem stora löften
Denna profetia riktar sig också till Jesu Kristi församling i den sista tiden. I det gamla testamentet, blev Israels barn kallade till en högtid i sju dagar. P den åttonde dagen som kallades en högtidssamling. Det var då de möttes tillsammans satte allt annat till sidan och fokuserade på att tillbe och prisa sin himmelske Fader. Skriften säger: "På den åttonde dagen skall du ha en högtidssamling". Denna högtidssamling representerar i gamla testamentet Guds avskilda församlings behov av att möta Herren.
Detta är Jesu Kristi församling i den sista tiden. Enligt Sefanja, kommer Guds hus i den sista tiden att bli förödmjukat. Det hebreiska ordet här betyder "skam och vanära".
Det kommer att vara skam och vanära i Guds hus. Vi talar inte om den avfallna, liberala moderna kyrkan- Herren säger att på domens dag, kommer Han att ta itu med den kyrkan. Vi kan be för dem, men vi skall inte spilla våra tårar på det som inte är den riktiga församlingen.
Gud söker efter ett folk som vill sörja och gråta över den förödmjukelse som utvecklas över Jesu Kristi församling i dessa dagar. Jag talar om den församling som föddes vid pingsthögtiden. Jag talar om den församling som föddes av Paulus och apostlarnas undervisning. Församlingen som föddes i sanningen om Jesu Kristi herravälde. Den pånyttfödda församlingen är under attack. Församlingen är förödmjukad.
Det har profeterats att i denna tid av förödmjukelse, skam och vanära, kommer Gud att resa upp en helig kvarleva som kommer att sörja och gråta över denna förorening-
Gud kommer att ha en kvarleva som inte kommer att sitta overksam medan allt detta invaderar församlingen. Gud säger: "Jag kommer att ha ett folk som inte kommer att vara nöjda med att leva ett gott liv och ignorerar att kvacksalvare och pengagalna falska profeter kommer in i Guds hus och förstör allting."
Gud kommer att samla ett folk som sörjer över detta- Om du verkligen älskar Herren och älskar Hans församling, kan du inte se på det som händer idag (och jag kommer att nämna dessa förödmjukelser vid namn). Om du efter att ha hört vad jag har att säga om dessa förödmjukelser, kan gå hem från kyrkan och säga: "jag håller fast vid det som står i Matteus 18, helvetets portar skall inte stå emot församlingen, jag skall inte oroa mig, Gud har allt under kontroll.
Det räcker inte. Gud använder människor. Gud använder människor för att utföra sitt verk. Han sänder inte änglar. Änglarna gråter över det, men Gud använder inte änglar för att utföra sitt syfte. Han använder män och kvinnor med brustna hjärtan och bördor-. Domen står för dörren, Jesus kommer. Herrens dag är nära.
Vakna upp äldste. Vakna upp pastorer. Vakna upp herdar. Se på kyrkan. Få nöden. Bär den. Varför skulle vi ta på oss bördan av den högtidliga församlingens förödmjukelse? Joel sade "därför att ett dåligt frö har blivit planterat.
Ett evangelium predikas som får allt inom synhåll att vissna. Allt som är grönt och gudomligt och rent vissnar. Fröet är ruttet- människor svälter efter att få höra Guds rena ord- men det finns inga ängar. Flocken är övergiven och hungrig. Floderna torkar ut. En främmande eld förtär pastorerna. Hesekiel säger att herdarna trampar ned de goda ängarna och tar det bästa själv. Vad är de skamliga saker som händer i Jesu Kristi kyrka i dag?
Först är det detta dåliga frö som predikas av giriga herdar. Det är känt som FRAMGÅNGSTEOLOGIN.
Detta är en av de största förödmjukelser Jesu Kristi kyrka utövat sedan Kristus. Detta förvrängda evangelium förgiftar mängder till och med i Kina, Afrika och över hela världen. Det är ett amerikanskt evangelium uppfunnet och spritt genom rika amerikanska evangelister och pastorer. Rika!
Det gör mig bestört att så många människor kan höra banden och se videor som kommer ut från dessa framgångskonferenser utan att gråta över dem. Detta gift har spridits över hela världen. Kuba är på väg att öppnas och de är ivriga att komma in på en gång med sitt framgångsevangelium och säga till dem, "ni har varit fattiga tillräckligt länge, Gud vill att alla kubaner skall bli rika."
Denna vecka fick jag ett videoband som spelades in på Kenneth Copelands möten. Jag lyssnade på talaren och blev förstummad.
Vänner, läs nya testamentet, du kommer att finna att aposteln Paulus pekade ut dem som de trodde var falska apostlar. Han varnade och han uttalade deras namn. Jag säger er att om ni kan lyssna till det som jag vill säga er, utan att sörja, då är ni blinda. Ni är andligt blinda. Ni har hårda hjärtan. Ett hjärta med ett hårt pansar runt så att det rena evangeliet inte kan genomtränga det. Ni har blivit så genomsyrade av detta obalanserade evangelium att ni inte är vid era sinnens fulla bruk. Ni kan inte predika sanningen. Ni kan inte visa dem något annat i skriften eftersom de har ett pansar över sina hjärtan. Hårda hjärtan.
En del av er kommer inte att ta emot detta. Om du har matat din själ med Copelands eller Hagins kassetter, kommer du inte att tycka om det du hör. Vänner, jag är en herde, jag har blivit kallad av Gud. Jag har gett den här församlingen ett löfte. Så länge vi står i denna talarstol, om vi såg vargar i fårakläder som kommit för att stjäla flocken, så skulle vi ställa oss upp och skrika. Det är upp till dig att göra något åt det. Jag satt denna vecka och lyssnade till en talare på en konferens och jag blev chockad och sårad. En herrens nöd kom över mig. Det är därför jag predikar det här budskapet. Sörj över det.
Jag citerar ord för ord vad som sades. Talarna kunde knappast tala färdigt på grund av alla människor som kom fram och stoppade pengar i deras fickor. Anledningen till att de gör det är en ny lära som har kommit ut och som säger, "om du vill bli välsignad, så måste du hitta den mest välsignade evangelist eller pastor du kan hitta därför att han som har mycket får mycket, han som har lite, till och med det han har skall tas ifrån honom. Om du hittar den mest välsignade framgångspredikant och ger honom pengar, så skall du bli välsignad. Ju mer välsignad han är, om du ger till dem som är mest välsignade-" det är som ett pyramidspel. Om dessa män vore i den profana världen, skulle de hamna i fängelse. Pyramidspel. Den som är högst upp och som verkar vara mest helgad och som talat högst. Hundratals människor kom upp tills hans fickor var fyllda. Syndare säger, "är detta ett fritt evangelium? Sedlar?"
Lyssna till vad som sades. Talaren gick upp och sade, om en fattig änka som har socialbidrag ger dig 5 dollar, så måste du ta det, Elia tog änkans sista mat. Ni är de smorda, ni förtjänar det, ta det."
Samma talare sade, "jag bor i ett 1000 kvadratmeter stort hus. Jag skall bygga ett större nu. Ett som kung Salomo skulle vara stolt över. Jag betalade just 15000 dollar för en hund. Ser ni den praktfulla ringen på mitt finger, jag var nyss på Jamaica och betalade 32000 dollar för den. Jag vill att ni skall veta att när människor där jag bor kör förbi min herrgård och ser min Rolls-Royce på garageinfarten, så vet dom att det finns en Gud i himmelen".
Säg mig, är det evangelium? Säg mig att du inte gråter över detta.
En av talarna stod upp och sade, "Vi har gjort ett förbund med broder Copeland om att under det närmaste året skall ingen av oss lida en enda dag. Vi skall inte känna ett ögonblick av modfälldhet. Vi skall inte bli sjuka eller behöva något. Vi skall njuta av alla välsignelser. Vi förkastar allt lidande, all smärta, alla ekonomiska problem". det låter bra om du står på toppen.
Det här är det som bedrövar mig mest. Detta predikades. "Den helige Ande kan inte utgjutas över dig förrän du står i pengaflödet. Innan du är framgångsrik kan den helige Ande inte göra något."
Tänk på det! Hur påverkar detta dig? Vad gör det i din ande när du ser fattiga människor som lever ur hand i mun och plötsligt säger han, "sträva efter pengarna" och människor springer som galna och när de springer säger de vi "vi gör anspråk på rikedomar."
Sedan jag ser människor åla som ormar ur sina stolar och ner på golvet. Jag ser evangelisten stå upp och väsa som en orm och människor faller överallt. Vänner, vad är det som försiggår?
En Förödmjukelse av högtidsförsamligen! Profeten kallade dem "giriga hundar, ogudaktiga väktare". Vänner, om ni hade Guds hjärta och Herrens nöd skulle ni ropa ut med Jesaja, de är blinda väktare, okunniga, stumma hundar, sovande, älskande sömn, giriga hundar som aldrig kan få tillräckligt.
"Jag har 1000 kvadratmeter men jag skall sälja det och jag skall bygga ett hus som kung Salomo kunde bo i-" Att aldrig få nog.
Han sade, "herdar som inte kan förstå, alla ser efter sitt, allt för att få sina egna behov tillfredsställda. Jeremia sparade inte på orden. Han sade, "Mitt folk är som förlorade får. Deras herdar har fått dem att gå vilse." du säger, "Pastorn, du har ingen rätt att tala så skarpt över det här ämnet." Om du tycker jag är skarp, läs då Hesekiel 34:1-10.
Du tar 50 kronor från änkan och köper en hund för 150000 kronor. Du tar pensionen från änkan och den fattige och du säger till dem att de inte har tillräckligt med tro därför är de inte framgångsrika. Du tar ullen från fåren. Du letar inte efter själar, du ser efter pengar.
"Herdarna göder sig själva och inte flocken, därför ni herdar, hör herrens ord. Detta säger Herren er Gud, se jag är emot herdarna och jag skall utkräva flocken ur deras hand och de skall sluta att föda flocken. Inte heller skall de göda sig själva mera, för jag skall befria flocken från deras mun och de skall inte längre vara deras kött".
Jag skall befria flocken från dessa mäns tänder. Gud hjälpe oss.
För det andra, förvrängandet av den välsignade helige Anden. Detta är den värsta förödmjukelsen. Det skulle få oss att falla på våra ansikten. Det sätt på vilket den helige Ande blir förvrängd inför hela världen.
Det är tråkigt att konstatera, att det finns så lite urskiljning kvar i församlingen och bland många pastorer och församlingsledare. De vet inte ens när den helige Ande blir förvrängd eller hädad. Det finns tusentals kristna som går på väckelsekampanjer och ser saker som de tror kommer från den helige Ande, men de vet inte vad de tar emot. De klappar händerna och prisar Gud när en man står på plattformen och hädar och förvränger den helige Ande, och de vet inte om det.
Hela karismatiska samfund, inklusive den amerikanska pingströrelsen, slits itu, genom falska väckelser. Alla möjliga saker händer något nytt nästan varje vecka. Ledarna vet inte om de skall ta till sig eller förbanna det. De vet inte vad de skall göra. Vi får brev från hundratals pastorer från hela världen. De frågar. "vad är rätt och vad är fel?", Var finns ledarna? Var finns någon som kan vägleda oss?.
Vänner, det vi ser hända idag i det som kallas väckelser och det som händer i den helige Andes namn kan vi inte finna grund för i skriften. Vad som helst som vi inte kan finna i skriften måste förkastas. Fullständigt förkastas!
Jag gråter när jag ser dessa videor som människor sänder mig från hela landet. Hela församlingar bortom all kontroll, som faller på golvet, skrattar hysteriskt, raglar runt som druckna, vrider sig som ormar, ylar som vilddjur. Vi har evangelister som ställer sig upp och blåser på människor för att få dem att falla, som om den helige Ande vore förkroppsligad i honom. kastar sin märkesjacka på människor och säger att det är "herrens hand".
Ett nytt evangelium har just kommit till Sydamerika. Vänner, det är hårt och rätt, men jag säger er. När du lämnar Ordets parameter, när du säger: "detta är något nytt, Gud gör något nytt? Jag förstår det inte, det finns inte i skriften, men jag vill inte stå emot den helige Ande".
Vänner, om det inte står i bibeln, så måste vi stå emot det. Det senaste är att du inte kan komma in i Guds rike om du inte kommer som ett litet barn. Folk kommer iklädda blöjor så att de kan göra sina behov under mötena. Det är det senaste. Vänner, var skall det sluta?
En pastor sade: "Det har gått så långt, att en dag kan en evangelist ställa sig upp och säga, jag har fått en uppenbarelse från Herren, att det är dags att börja tillbe Maria". Det kommer att gå dithän.
En annan evangelist kallar sig för den helige Andes bartender. Han säger, "Kom till baren och drick av den helige Ande". De kallar det att dricka av det nya vinet. Jag hör profetens ord ringande i mina öron, "Herrens dag är här, ondskan råder, Gråt mellan förgården och altaret. Ta på er säckkläder. Fasta och sörj för det avfallna folket".
Jesus skall komma. Massorna är ännu onådda. Nr jag ser kristna gå till det som de kallar för den helige Andes bar, raglande som druckna, kommer Joels ord till mig klart, "vakna ni som är druckna och gråt , alla ni som dricker nytt vin därför att skördefältet förgås."
Själar i tusentals dör, så vad skrattar du åt? Det som den helige Ande gör måste fungera överallt på jorden. Du måste kunna ta det till de mest eländiga och ondskefulla platser. Du måste kunna ta det till fattiga länder. Du måste ta det till mänsklighetens drägg, och det måste fungera där. Det kan inte fungera bara i det rika Amerika. Det måste fungera överallt på jorden.
Jag utmanar dessa människor att ta sitt skrattande evangelium till Balkan nu. Gå till flyktinglägren där kvinnorna gråter därför att deras män har blivit skjutna. Deras döttrar har blivit våldtagna. Deras barn är hungriga. De har förlorat sina hem, så be dem gå till baren Den helige Ande vill att de skall skratta. Denna så kallade väckelse kommer till Madison Square Garden den här sommaren. Du som kan skriften, du som bär bördan för högtidsförsamlingen, hur kan du tänka dig att ta till dig en sådan lära.
Låt mig säga vem som skrattar. Världen. De ogudaktiga, hedningarna. Det har blivit ett spektakel. I en tid så nära Kristi återkomst när Jesu Kristi församling borde vara instängd i sin bönekammare. När den borde gråta för de förlorade. När den skulle ha en längtan att försaka allt och följa Jesus. När aldrig dollarsedeln borde nämnas. Den amerikanske guden. Det amerikanska avgudadyrkandet. Världen tittar på detta vansinne och vet du vad de tänker att den helige Ande är en cirkusdirektör. Det är en karismatisk cirkus.
Jag bryr mig inte om vad folk tycker längre. Jag bryr mig inte om folk inte vill ha vårt nyhetsbrev längre. Jag bryr mig om deras själar och det faktum att så många är förblindade. Jag har en skyldighet inför Gud att stå inför den församling som Han har kallat mig att betjäna och varna er och säga att dessa förebråelser till högtidsförsamlingen och att bibeln säger att ni skall sörja över det. De äldste skall sörja. Församlingen, pastorn, tjänarna, evangelisterna. Vi borde be ned dessa fästen.
Till slut, en förebråelse över att förringa församlingens demoralisering. Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont som kallar mörker för ljus och ljus för mörker. Som gör det bittra sött och det söta bittert. (Jer 23:15).
Jag har sett hemska saker i profeterna. De begår äktenskapsbrott, de vandrar i lögn, de styrker de ondskefullas händer och ingen återvänder från sin ondska.
Jag fick ett brev denna veckan från en rasande kristen kvinna. Hon sade, "Min man, som kallar sig kristen, är en stor spelare, han spelar för millioner". Hon sade "jag har varit så orolig för de faror och för det sällskap som han har". Jag tänkte, "Jag ber honom gå till pastorn".
Hon sade, "broder Wilkerson, du tror inte vad som hände, jag är så arg, sårad och förvirrad. Jag sände vår mångmillionspelande make till vår pastor".
Han sade, "jag har sökt i skriften från 1 Mosebok till Uppenbarelseboken och jag kan inte finna någonting i skriften som talar emot spelande. Jag ser ingen synd i det, så ha det så kul." han var förstummad, "hur kan en gudsman säga någonting sådant till min make?"
Detta är exakt vad Jeremia menade, "pastorerna styrker ogärningsmännens händer och ingen vänder åter från sin ondska". Han förklarar varför de har förringat församlingens demoralisering och varför de kallar ont gott och gott ont och bittert sött och sött bittert.
Han sade, "profeterna har begått äktenskapsbrott och vandrar i lögn". Den som har synd i sitt liv kommer inte att stå upp och tala om synd i lägret. Han är överbevisad om sitt eget äktenskapsbrott, hans egen synd och sitt eget onda sinne.
Jag drar inte varje tjänare i landet över en kam. Majoriteten av tjänare brinner för Gud. Det finns unga tjänare som är renade i denna onda tid. Jag har mött många av dem och jag tackar Gud för dem. Till och med i den här staden har jag mött några av de mest rättfärdiga predikanter som jag träffat i hela mitt liv.
Mängder av tjänare med mig känner denna sorg och de letar och väntar efter röster som kan avslöja det som är ont. "Om de hade stått i mina gårdar och fått mitt folk att höra mitt ord- om de hade talat det som finns i mitt hjärta. Om de hade talat från Guds sinne, så skulle de ha vänt folket bort från sin onda väg och deras onda gärningar".
Du kan se om en man känner Herren, Gud säger om de andra, "jag har inte sänt dem, jag har inte talat till dem, de talar ut ur sin egen fantasi. Ut ifrån det onda i deras hjärtan.
"De talar syner från sina egna hjärtan, jag sände dem inte. Jag har inte talat till dem. De säger till dem som föraktar mig, herren sade, du skall ha frid och de säger till alla som vandrar efter sina egna hjärtan och sina egna fantasier inget ont skall komma över dig".
Förebråelsen till högtidsförsamlingen skulle vara den största sorgen för alla som älskar Kristus och Hans församling. Detta skulle vara den största sorgen i deras hjärtan förebråelsen över hans namn och hans församling. Gråt över församlingens tillstånd.
När du tar ställning och när du tar Herrens börda på dig, genom bön och fasta. Varje Guds barn behöver be att alla som är fångade i detta skall bli befriade. Rör det inte, gå inte nära det, om du går dit av nyfikenhet kommer det att snärja dig för det tilltalar allt som är av köttet.
Tills du vet hur du skall handskas med ditt kött i den helige Andes kraft, så håll dig borta från det. Jeremia sade, "Herren din Gud i din mitt är mäktig. Han skall frälsa, Han skall fröjdas över dig med jubel. Han skall vila i sin kärlek. Han gläder sig över dig med sång".
Varför? Därför att Han har funnit ett folk som sörjer över det som bedrövar Hans hjärta. Som bär de bördor han bår, förebråelsen av högtidsförsamlingen.
Detta kommer att bli en "kärleksfälla". Du kommer att höra. "Vi älskar alla. Det spelar ingen roll vad du predikar. Det spelar ingen roll om du talar framgång. Det spelar ingen roll vad ditt evangelium är eller något annat. Låt oss ge varandra en stor kram."
Hur kan två vandra tillsammans utan att vara överens. Hur kan du vandra med den du inte är överens med, som har obibliska vanor, det går inte. Det är en kärleksfälla. De säger, "döm inte någon".
Det är inte vad bibeln säger. Den säger att vi skall döma rättfärdiga domar. Förebrå och tillrättavisa med tålamod. Jag står inte på en tvålkopp, jag står på, en klippa. Gud försöker att rädda dig, församling.
Vad är Guds rikedomar i Jesus Kristus? Guds frid, Guds visdom, Kristi närhet, allt som är i Kristus är vårt-.
Vänner, se upp! Se upp! Har jag skrämt er? Är ni redo att ta på er Herrens börda. Ni kan inte göra det i ert eget kött. Stäng in dig med Gud.
Tiden har kommit att kalla en högtidsförsamling. Om du har någon av dessa kassetter eller böcker, kasta ut dem ur ditt hus. Ge inte bort dem, bränn dem. Om någon inbjuder dig att följa med på dessa möten, så säg, "jag är ledsen, jag vill inte bli svältfödd på ordet och jag vill inte att mitt hjärta skall torka och vissna. Jag vill ha det rena ordet från Herren som får mig att växa. Jag vill inte ha något budskap som tilltalar mitt kött eller som skapar habegär i mitt hjärta".
Gud förser med det som vi behöver och han gör under, men han gör det på sitt sätt. Inte genom att förskingra och missbruka skriften.
Abraham letade inte efter det jordiska, han sökte efter en stad som var byggd och skapad av Gud.slut citat

 

 

 

 

Vittnesbörd av Theo Nez
Farmington, USA

Svensk översättning från audioinspelning
Carlos-S. K 

Hej på er bröder och systrar!

Jag heter Theo Nez och jag bor i Farmington, Connecticut USA. I dag vill jag berätta mitt vittnesbörd för er. Gud gjorde underbara mirakler för mig och min familj. Han förde sin dyrbara frälsning till vårt hem.

Jag tänker tillbaka på år 1995, jag var då en vild person. Jag brukade dricka och använde droger, jag brydde mig inte om något. En dag tog jag en överdos av en drog "speed" (metamfetamin eller metatjack ös. Anm.) Och mitt hjärta stannade. Jag var död i fyra timmar.

Det jag kommer att berätta för dig kommer att få dig att tänka om angående ditt liv och om livet efter döden. När mitt hjärta stannade tystnade ljudet från världen runt omkring, det blev fullständigt mörkt. Då såg jag tre demoner komma ut ur mitt hjärta, de for mot fönstret och skrattade gott.

När jag lämnade min kropp vände jag mig om och fick se Jesus stå bakom mig. Hans hår var vitt som guld, han bar en vit klädnad med ett bälte i guld. Han hade sandaler som också var i guld, han går och talar mycket mjukt. Det fanns ett ljus omkring honom, min själ kände igen honom. Jag gick mot honom och frågade; Jesus, var har du varit, jag har letat efter dig. Han talade mjukt och sade; jag har aldrig lämnat dig, jag har alltid varit vid din sida. Jag väntade alltid på att du skulle göra bättring och göra faderns vilja.

Ni förstår, jag var kallad att predika redan för ett antal år sedan. Jag sade till Herren att jag skulle gå, men jag sprang iväg, jag sade att jag inte kunde det jag är för ung. När Gud kallar och påverkar ditt liv, då har du inget annat val än att säga ja till Honom.

Sedan sade jag till Jesus; Jag tänkte att jag har nog trettio år kvar att leva. Sedan sade Han; Kom, du har mycket att se. Han tog min hand och vi började gå nerför en stig. Det var mörkt, Jesus själv var ljuset som lyste upp runt om oss. Snart kunde jag se demoner runt om oss. De försökte få tag i mig, men jag höll Jesu hand som ett litet barn.

Han var mitt enda skydd, han började tala med mig. Han sade att Fadern var arg på mig, för jag hade lekt kyrka och sprungit iväg som Jona. Bibeln berättar att Jona var kallad att predika men att han sprang bort från Gud. Jag har gjort det under så många år. Nu hade jag blivit fångad av det.

Jag visste att jag hade dött i mina synder och att det nu var för sent nu. När vi fortsatte att gå talade Jesus om många saker och jag ställde många frågor. När vi kom till denna speciella plats stannade vi, Han sade att jag skulle titta framåt. På avstånd kunde jag se ett ljus. Det kan liknas vid när man åker mot en stad när det är mörkt och man kan se ljuset lysa upp mot himlen. Jesus frågade mig om jag visste vad det kan vara. Jag sade; Herre, det ser ut som helvetet, kanske helvetets lågor.

Helt rätt visade det sig när vi kom närmare, vi kom till en del av en kanjon, (en dalgång). Kanjonen var drygt 3 kilometer lång och kanske 5 kilometer bred. Nedanför kunde jag se eldsflammor, allt var orange-rött. Jag började skaka, jag var rädd. Jag visste att jag skulle hamna hit, Jesus sade att jag skulle titta neråt. Jag såg neråt, jag började gråta och sprang bakom Jesus. Jag sade; Herre, jag gör bättring och ropade, Herre förlåt mig. Nu vill jag betala priset, Herre nu vill jag predika, ge mig en till chans. Jag grät som ett lite barn.

Vi fortsatte gå, snart kom vi ner till helvetets hålor. Där såg jag många saker, ord kan inte återge det jag skall berätta för dig, jag såg en plats fullt med mänskliga själar och demoner överallt. Bibeln säger i Jesaja 5:14

Därför ökar dödsriket sitt begär, och spärrar upp sitt gap utan gräns. Stadens främsta måste fara dit ner tillsammans med de larmande och bullrande skaror som jublar därinne.

Där fanns mänskliga själar som plågades i eldsflammorna, rop och gråt hördes över allt. Där fanns inget hopp, inget hopp för de förlorade själarna. Varför? För att de hade förkastat jesus. En del av dem väntade för länge. Många lekte kyrka och sprang bort från gud. Att springa bort från Gud kan föra dig till helvetet. Du kan springa dig till helvetet men du kan inte springa bort därifrån. Jag vill att du lyfter upp dina händer och talar om för Herren att du inte vill att detta skall hända dig.

När vi fortsatte gå såg jag hundratusentals gropar, just då grät jag och ropade. Vi kom fram till en speciell grop som var tom. Eldslågorna flammade upp ur gropen och Jesus sade till mig; den här gropen har djävulen grävt för dig. Då började jag skrika, jag ropade till Herren att jag inte ville till gropen. Jag ropade och gjorde bättring för att Jesus skulle ge mig en andra chans. Jag ropade som Jona gjorde utifrån helvetets djup.

I det sextonde kapitlet i Lukas kan vi läsa om Lazarus och den rike mannen. Den rike mannen hade allt han ville ha.

Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och fest. Men vid hans port låg en fattig man som hette Lasarus, full av sår. Han längtade efter att få äta sig mätt på det som föll från den rike mannens bord. Ja, hundarna kom och slickade hans sår. Så dog den fattige och fördes av änglarna till platsen vid Abrahams sida. Även den rike dog och begravdes. När han plågades i helvetet, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus hos honom. Då ropade han: Fader Abraham, förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa fingerspetsen i vatten för att svalka min tunga, ty jag plågas i denna eld. Men Abraham svarade: Mitt barn, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, under det att Lasarus fick ut det onda. Nu får han tröst och du plåga.  Och till allt detta kommer att det är en stor gapande klyfta mellan oss och er, för att de som vill gå över härifrån till er inte skall kunna det och för att inte heller någon därifrån skall kunna komma över till oss. Den rike mannen sade: Då ber jag dig, fader, att du skickar honom till min fars hus för att varna mina fem bröder, så att inte de också kommer till detta pinorum. Men Abraham sade: De har Mose och profeterna. Dem skall de lyssna till.  Nej, fader Abraham, svarade han, men om någon kommer till dem från de döda, omvänder de sig. Abraham sade till honom: Lyssnar de inte till Mose och profeterna, kommer de inte heller att bli övertygade ens om någon uppstår från de döda.

Folk, var snäll och lyssna, detta är verkligt, gör allt du kan för att få ditt liv rätt inför Gud. 

Snart upptäckte jag att vi var ute därifrån. Vi stod på en avskild plats, då sade Jesus till mig; lyssna. Jag hörde en kvinna som bad, jag hörde henne tydligt och klart i hela universum, när hon bad sade hon; Herre, för honom tillbaka! Ge honom en andra chans. Herre, han har två pojkar att fostra. Han är allt jag har. Tag honom inte ifrån mig!

Tror du att trons bön kan förflytta saker? Bibeln säger, vad helst du önskar när du ber, tro att du har fått det och du skall ha det.

Kvinnan fortsatte att be. Jesus frågade mig; vad tror du att detta handlar om? Jag sade till Herren att det är min fru. Jag sade; Herre, hörde du det, jag har två pojkar att fostra. Jag rörde vid Jesu axel, jag kan inte dö nu, min familj behöver mig. Jag kom med alla slags ursäkter, men jag fick inget svar. Jag började åter gråta.

Min fru fortsatte att be. Det var en stund av förväntan som verkade vara timmar när Gud till sist svarade, han talade med en röst som var som stora vatten. Han sade: son, jag skall ge dig en andra chans på grund av den bön och den tro som din fru har den kommer att rädda dig. När jag sänder dig tillbaka kommer jag att använda dig.

Då började jag ge många löften, jag sade; Herre jag skall predika. Jag gör vad som helst, jag skall tala om för människorna om denna plats, jag sade; Herre, jag vill hjälpa dig rädda själar.

När vi gick till ett rum kom en stor skärm fram som en tv, på den kunde jag se mitt liv; förfluten, närvarande och min framtid. Jag såg mig själv som liten och som vuxen. Där upplevde jag att Jesus gav mig uppenbarelsen, en vision, han uppenbarade många saker som skall gå i uppfyllelse. Han sade att vi verkligen lever i de sista dagarna.

Han sade; gå tillbaka och tala om för människorna. Säg att de skall leva rätt och göra bättring. Tala om för dem att de måste sluta leka med mig och börja hålla mina befallningar. Allt det som Han tog fram fanns dolt i bibeln och styrktes av den, resultatet av att leva i synd. Gud hör och ser allt. Han sade att detta folk ärar honom med sina läppar men deras hjärtan är långt ifrån mig. Hur de älskar att undervisa människors bud men lägger åt sidan Guds befallningar.

Efter det sade han; lyssna nu, jag är Alfa och Omega, den första och den sista, men du har hört rätt. Han sade; Den som har öron låt honom höra vad Anden säger till församlingen. Jag fick också tre olika bibelverser, verserna har ett budskap, som en varning. Den första versen finns i Femte Mosebok 6:15.

Ty en nitälskande Gud är HERREN, din Gud, i din mitt. Se därför till att inte HERRENS, din Guds, vrede blir upptänd mot dig och han utrotar dig från jordens yta.

Den andra versen är från Lukas 16:13.

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

Den tredje versen är från Joh Uppenbarelseboken 3:3.

Kom därför ihåg vad du har tagit emot och hört, och håll fast vid det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken skall jag komma som en tjuv, och du skall inte veta vilken stund jag kommer över dig.

Bröder och systrar, vi vet inte när vi kommer att lämna världen, vi vet inte vad morgondagen har för oss, därför ber jag att du skall få det rätt ställt inför Gud medan du kan.

Efter detta förde Jesus mig till himlen, vi gick in genom de gyllene portarna och vandrade på gator av guld för en liten stund. Där fick jag se en stor skara människor från alla nationer, stammar och folkslag. De stod alla inför tronen iklädda vita klädnader. En del av dem kände jag till, predikanter och profeter från bibelns dagar. Allt var så vackert, alla var lyckliga man kunde se kärleken i deras ansikten. Jag upplevde en glädje och frid.

När vi gick omkring där ville jag inte återvända. Där visade Jesus för mig ett stort tidur. Klockans visare var alldeles nära tolvslaget, tiden håller på att ta slut. 
Det var dags att gå vidare. Det var en sak jag gjorde, jag sprang iväg från Jesus, jag sade till Herren att jag ville stanna kvar. Men vi var tvungna att gå vidare.

När vi kom tillbaka såg jag jorden som en liten golfboll. Vi var i det himmelska och Han förde mig tillbaka till mitt sovrum där min kropp låg. Han sträckte sig mot hjärtat på min kropp, köttet runt omkring hjärtat öppnade sig och Jesus tog ut mitt gamla hjärta och slängde den ner i eldsjön, därefter ersatte han det med ett nytt hjärta och köttet runt om kom tillbaka. Jag tänkte medan jag iakttog allt detta; wow; även skinn och ben lyssnar till Jesus. 

Senare hittade jag ett bibelord i Hesekiel 36:26-27, jag grät som ett barn för det är skriftenligt, det står så här i ordet:

Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny Ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött. 27 Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.

Efter detta placerade Jesus min själ tillbaka in i kroppen, men mitt hjärta fungerade inte ännu. Jag såg att min fru fortfarande höll mina händer och bad. Snart fylldes hela sovrummet av tusentals änglar, de sjöng och tillbad med den vackraste sång jag någonsin hört. Enbart musiken var överväldigande. En ängel kom fram och sade; "Jesu blod kommer". Alla änglarna började åter sjunga och tillbe. Jesu blod kom över oss, från mitt huvud ner till mina tår renades all synd bort, alkohol och droger for ut ur min kropp. Det kändes som varmt vatten över mig. När jag såg på mig själv var allt mörker borta från min kropp. Jag var helt vit och ren.

En stund senare ställde sig samma ängel åter fram och sade; "Den Helige Ande kommer". Änglarna började åter sjunga och tillbe. Den Helige Ande kom över oss och uppfyllde oss. Min själ hoppade upp och ner. Nu äntligen fick jag den Helige Ande. Herrens Ande var het som elektricitet; Han var som en eld som brann i mina ben. Änglarna sjöng fortfarande och tillbad när Jesus sade; "son, gå och tala om för folket det jag uppenbarar för dig". Med ett finger rörde han vid mitt nya hjärta och det började slå. Långsamt kunde jag öppna mina ögon. Jag insåg att min kropp hade blivit kall, jag kunde knappt tala. Jag frågade min fru om vad som hade hänt. Hon tittade på mig med stora runda ögon och sade; "är du ok"? Och så började hon gråta.

Jag upplevde en smärta runt hela bröstkorgen, det kändes som jag hade blivit opererad. Jag var så svag och törstig, det första jag bad om var vatten. Snart började mitt minne att fungera och jag insåg vad som hade hänt. Just där föll jag på mina knän och bad de närmaste tre timmarna tills att solen gick upp.

Från den dagen har hela mitt liv blivit förändrat. Jag var en rebell men Gud förde mig ner på mina knän och jag grät som ett litet barn, och bad om nåd. Förr brukade jag tänka att jag hamnar i helvetet, men det spelade ingen roll. Men jag förstod aldrig hur smärtsamt helvetet är innan Herren själv uppenbarade det för mig. Nu tackar jag Herren varje dag för mitt liv som han har gett mig tillbaka, till min familj och för den tjänst han har gett mig.

Bröder och systrar, vem helst som lyssnar till detta vittnesbörd; jag ber att du inte skall leka kyrka med att tjäna två herrar, för du kan inte leka med Gud. Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer. Låt dig inte bli bedragen, man kan inte gäcka Gud. Bibeln säger; det en människa sår det kommer han också att få skörda, sår han ont så får han skörda det samma.

Ja, Gud är en kärleksfull Gud, han är full av medlidande och nåd. Han är en Gud som kan ge en andra chans, men han är också en rättfärdig Gud som håller dom. Bibeln säger att han är en förtärande eld. Du behöver förbereda dig, för du vet inte när du kommer att dö. Bibeln säger i hebreerbrevet 9:27,

Och liksom det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas.

Den dagen kommer när vi alla skall stå inför Gud och böcker kommer att öppnas, du kommer att vara med där. Alla som lyssnar till detta vittnesbörd kommer att vara där, för den sammankomsten kan man inte komma undan. Detta kanske är ditt sista tillfälle, var inte rebellisk mot Gud. Tänk på detta, det kommer att bli, antingen himlen eller helvetet. Du kanske inte får en andra chans som jag fick, allt är bara genom Guds nåd.

Jag är här tillsammans med dig i dag för att dela mitt vittnesbörd, vill du vara snäll och lyfta upp dina händer och tala om för Herren, tacka Honom för varningen, tacka Honom för det dyrbara livet. Om du vill bli frälst och behöver förbön, låt mig be tillsammans med dig just nu:

Herre Jesus förlåt mig. Jag tar emot dig som min personliga Frälsare. Kom in i mitt hjärta och mitt liv. Ge mig evigt liv där jag för alltid får vara tillsammans med dig som du lovat. Ge mig ett liv fyllt av frid och glädje. Tack Herre i Jesu Namn, amen.

Jag vill tacka dig för att du tagit tid med mitt vittnesbörd, må Gud välsigna var och en av er.

Det du nu har hört i detta vittnesbörd är en sann berättelse. Jag är en Navajo Indian. Jag bor i The Four Corners området. Jag tillägnar detta vittnesbörd till alla Infödda Amerikaner över hela USA. Jag ger dig min tillåtelse att kopiera detta vittnesbörd för att vinna andra människor.

Om du vill kontakta mig får du gärna skriva, min adress är:

last days living ministries

P. O. Box 3701
Farmington
New Mexico 87499
USA

 

 

 

Svenska kyrkan erbjuder det ockulta ”andedopet” i mässan!

 

OBS! Artikeln är inte skriven av mig!

 

      

 

"Det tycks nu som om laglöshetens fördämning i Svenska kyrkan brustit fullständigt. Det går inte att tiga när jag ser detta. Jag måste blåsa i basunen och varna för att ta del av detta! Jag känner flera ärliga och andligt friska präster, och det är med stor sorg de ser vad som nu sker. Det som jag här skall rapportera om är nämligen den grövsta av alla överträdelser i Svenska kyrkan hittills – som jag ser det – för här handlar det om att förmedla ett ockult ”andedop” som kallas för Oneness blessing (”enhetsvälsignelse”, ibland även kallat för deeksha eller diksha), och man gör det mitt i kyrkan under en mässa!!!

 

Oneness blessing/deeksha är något som växer oerhört i popularitet just nu inom nyandliga kretsar och New age, men nu har detta även nått in i Svenska kyrkan! Engelbrektskyrkan i Stockholm erbjuder från och med 4 november 2009 detta ockulta ”andedop” en gång per månad i en s.k. ”Oneness mässa” där man samtidigt delar ut nattvarden till alla besökare. Dagen har skrivit om denna händelse i en artikel som du kan hitta via denna länk: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=192041. Du kan även läsa om Oneness mässorna på Engelbrekts församlings hemsida på Svenska kyrkans officiella webbplats via denna länk: http://www.svenskakyrkan.se/engelbrekt/.

 

Jag skall i denna text berätta något om vad Oneness blessing är för något och lite om de personer i Engelbrekts församling som erbjuder detta ockulta ”andedop”. Men först vill jag förmedla något av Bibelns syn på denna trolöshet mot Gud och hans Ord.

 

Jes 2:6: ”Du har förskjutit ditt folk, Jakobs hus, därför att de är fulla av Österlandets tänkande, de är spåmän som filisteerna. De ingår förbund med främmande folk.”

 

Gud förskjuter sitt folk när vi vänder oss till andra religioner! Det som nu sker i Svenska kyrkan får mig också att tänka på händelsen där Gud visade profeten Hesekiel hur folket och prästerna vid den tiden hade anammat österlandets religion och mitt inne i tempel utövade detta avguderi.

 

Hes 8:6: ”Det är mycket vidriga ting som Israels hus här bedriver så att jag måste lämna min helgedom.”

 

Hes 8:18: ”Därför skall jag också handla i vrede. Jag skall inte skona dem och inte ha något förbarmande. Även om de ropar högt i öronen på mig, skall jag ändå inte lyssna till dem.”

 

Avguderiet fick alltså Gud att lämna sitt tempel, och till slut fanns inte Guds beskydd kvar alls över Israel. Landet intogs och folket förslavades i 70 år. Jag ser att det är utmed denna sluttande avgrundsväg som Sverige nu är på väg. Även om vi kanske inte kommer att intas av soldater och bli fysiskt tillfångatagna, så intas vi nu av Babels väsende/Antikrists ande och detta kommer att leda till en - om inte fysisk så helt klart - andlig fångenskap. Längst ner vid vägens ände väntar Antikrists 7-åriga rike (jämför med 70 år) där alla jordens folk kommer att vara förslavade, de flesta kanske utan att ens veta om det! Det är ett stort andligt avfall som möjliggör detta (se 2 Tess 2:1-12 som jag ständigt återkommer till).

 

Sri Bhagavan och Oneness university

 

Oneness blessing är något som kommer från en man vid namn Sri Bhagavan och hans verksamhet ”Oneness university”. Detta är inget universitet i vanlig mening, utan en anläggning i Indien som startats och drivs av Sri Bhagavan med hustrun Amma. Deras enda barn heter förresten Krishna! Eftersom namnet Bhagavan har betydelsen att vara Gud, att vara den som har all rikedom, framgång, glädje, välsignelse, helighet, osv, kan man få intrycket av att denna familj tycks vilja framstå som någon slags helig treenighet. Deras anspråk ligger definitivt åt det hållet. Bhagavan bär också namnet Kalki eftersom han anses vara en s.k. Avtar av den hinduiska guden Vishnu. En Avatar är en till jorden nerstigen gud, och Kalki är namnet på en av Vishnus inkarnationer (källa: experiencefestival.com och wikipedia). Som du kan förstå av detta är Oneness-rörelsenen en gren av hinduismen men helt klart även en gren i New age.

 

I sin ungdom kände Bhagavan att något var helt fel i mänskligheten. Bhagavan upptäckte att alla problem som vi möter i dagens värld hade bara en orsak – känslan av separation från livet och universum. Någonstans djupt inom sig kände att han måste hjälpa mänskligheten att bli lycklig eftersom det skulle lösa alla problem. I slutet av 80-talet började Bhagavan och Amma uppleva mystiska andliga upplevelser och fenomen. I detta upplevde de att de skulle börja överföra ett ”enhetstillstånd” (Oneness state) till mänskligheten. 1991 startade de därför Oneness university. Här utbildas idag människor i att överföra Oneness blessing till andra. Detta har vuxit till en världsvid rörelse som omfattar bortåt 30 miljoner medlemmar. I Sverige finns idag flera Oneness-center. Det förekommer att man vänder sig i bön till både Bhagavan och Amma.

 

Eftersom Bhagavan anses vara en Avatar, en gud nerstigen till jorden, anses han inom rörelsen ha kraften att ge mänskligheten den "upplysning" som kan rädda världen. Han talar om att år 2012 kommer mänskligheten att gå in i en Golden Age (gyllene tidsålder). Jorden blir då född på nytt. Det gamla skall då vara förbi. Han har för detta syfte startat stiftelsen Golden Age Foundation för att effektivare verka för mänsklighetens uppvaknande fram till 2012. Händelserna kring detta år 2012 återkommer på flera håll inom New age-nätverket. Det är också ett årtal som är förknippat med den ockulta s.k. Mayakalendern - som för övrigt Nacka församling har en kurs om. För oss som försöker tolka Bibelns budskap om yttersta tiden och Antikrists tidsålder, känns New age-folkets tal om en "ny världsordning" år 2012 väldigt intressant. (se experiencefestival.com/golden_age_foundation för mer information)

 

Oneness blessning/Deeksha

 

Oneness blessning/Deeksha är enligt Oneness-rörelsen en ”initiering” eller ”energiöverföring, som sätter oss i förbindelse med vår egen Gudomlighet”. Oneness blessning är med andra ord en genväg till en tänkt upplysning och gudomliggörelse. Den förmedlas genom handpåläggning av en sedan tidigare initierad. Energin är dessutom ”intelligent och ger oss precis vad vi behöver för att utveckla vårt medvetande”. Denna ”Oneness Experience” (enhetsupplevelse) är helt oberoende av religiös tillhörighet. Den kan fås av vem som helst som vill få den, menar man.

 

Ser man på Oneness blessning ur en Biblisk synvinkel så är det något helt främmande för den kristna och judisk tron. Oneness blessning handlar om mörkrets kopia på det kristna andedopet. Oneness blessning är en invigning/initiering/en överlåtelse till andra makter än Bibelns Gud, Jesus Kristus. Den grundläggande filosofin är dessutom panenteism och panteism, dvs att Gud finns i allt och alla och att allt är Gud. Därför skall man bara kopplas samman med sin inre gudomlighet för att komma i harmoni med omvärlden och universum, menar man inom Oneness-rörelsen. Det här är med andra ord ingen ny filosofi, utan exakt samma grundpelare som vi hittar inom hela New age-rörelsen, i hinduism och i buddism. Oneness är bara ytterligare en ny anrättning på det stora smörgåsbordet inom New age, och för alla som uppskattar dessa nyandliga rätter, baserade på panenteism och panteism, så smakar alla nyheter mycket gott.

 

Vad leder det till i längden?

 

I ett starkt och intressant vittnesbörd jag fått ta del av, skriver en person som själv varit med i Oneness-rörelsen så här om Oneness blessning:

 

”Denna överföring sägs omforma hjärnans funktion så att den på sikt kommer att fungera som det var tänkt från början. Man ska återvända till barnets upplevelse av enhet med allt. Känslan av separation och att vara en avskild del av Alltet ska försvinna. Det finns ingen personlig Gud utan Gud är Alltet och vi är alla en del av Gud. Strängt taget kan man säga att vi alla är Gud eller en aspekt av Gud. Det finns inget enskilt "jag", detta är bara en illusion. Det handlar med andra ord mycket om klassiska hinduistiska uppfattningar.

 

Inom rörelsen använder man bl.a. bibelord för att legitimera sitt budskap. Slutmålet är att alla människor ska bli upplysta och att vår personlig identitet ska utplånas så att gudomliga väsen ska kunna ta sin boning i våra kroppar. Detta kallas ’induktion’. T.ex. kan då Kristus, Kalki, Maitreya eller någon annan högt utvecklad ’gudomlig energi’ nedstiga i oss. Sedan kommer våra kroppar att helt och hållet verka i enlighet med den ’gudomliga viljan’.”

 

Personen beskriver hur han inledningsvis fick starka euforiska upplevelser efter att tagit del av Oneness blessing. Han berättar om hur han vid flera tillfällen liksom förflyttats till en plats utanför/ovanför sig själv. Det ses inom rörelsen som en ”kosmisk gudomlig lek”. Men sedan beskriver han hur isolering, betryck och mörker med tiden kommit över honom. Han beskriver hur något destruktiv tagit sin boning inom honom. Det här är en mycket alarmerande och avslöjande beskrivning av effekterna efter Oneness-blessing. Frågan är om vi kristna idag förstår vad som är så fullkomligt galet i rörelsens filosofi och med detta alternativa, nyandliga ”andedop”?!

 

En annan kille som tog kontakt med mig via mail och vittnade om sina upplevelser efter deeksha skrev så här:

 

"För ett antal år sedan innan jag blev kristen gick jag på deeksha. Dagen efter fick jag en psykos och blev inlagd på sjukhus. Än idag äter jag mediciner för det här. Deeksha väcker en energi i kroppen som kallas kundalini. Kundalini kallas även ormkraften eller draken. Vi kan ju lätt räkna ut var den kraften kommer ifrån. Sedan dess har jag blivit inlag i ännu en psykos senare. Det är ett helvete det här, bokstavligt talat.

 

Det som är så hemskt är att dessa präster inte förstår att de har att göra med satan. När tillståndet – som dessa präster så glatt pratar om – inträder, kan man inte längre ta emot Jesus som sin frälsare, för man har förstört sitt sinne så att man inte kan förstå att Jesus är Guds son. Istället tror man att alla är gud. Det är det som gör det så ruskigt otäckt. Jag har dessa energier i kroppen. De trycker på min rygg, trycker på mitt huvud. Har stelhet i nacken och rygg, och rysningar. Jag ber till Gud att de ska försvinna och jag tror det kommer göra det förr eller senare. Men när det väl är där är det inte lätt att få bort dem."

 

I boken "Att vinna en tro och förlora sig själv" av Anders Haag, finns ett starkt vittnesbörd av Freddy Nielsen (börjar på sidan 178). Han gick med i Oneness-rörelsen i början av 90-talet och blev en av guru Sri Bhagavans närmaste män med uppdrag att sprida Oneness blessing i Västvärlden. Med tiden vaknade han upp över hur djälvulsk denna rörelse är och hur opålitlig Sri Bhagavan och hans fru är. Det ledde till att Freddy hoppade av 2006. Sri Bhagavan ändrade sig i lärofrågor gång på gång och han förde också fram sig själv som gud och sin fru som gudinna. Detta blev varningssignaler för Freddy eftersom han visste att de bara var vanliga människor och inte gudar.

 

Tag varning från dessa vittnesbörd! Även ni Oneness-präster!

 

Oneness-prästerna i Engelbrekts församling

 

Det kan vara intressant att veta lite mer om vilka personer som ligger bakom Oneness-mässorna i Engelbrekts församling i Stockholm. Om vi läser på församlingens hemsida ser vi att de präster som medverkar är Louise Linder och Katarina Egfors Härnring samt läkaren Per Henriksson (normalt aktiv i Allhelgonakyrkan). Dessa präster är inte några stackars nyutexaminerade präster som kommenderats ut för att tjänstgöra på Oneness-mässorna. Nej, det här är en grupp av erfarna konsulter som vid sidan av ”prästkallet” i företagsform erbjuder tjänster kring existentiella frågor – allt från zen-meditation, krisarbete, psykoterapi till personlig coaching. Företaget heter Prästbyrån AB och deras hemsida finns på levaleda.se .

 

Prästen Louise Linder är den som startade Prästbyrån och som idag är VD där. I styrelsen finner vi Egfors Härnring samt ingen mindre än Lennart Koskinen, känd som utövare av Transcendental meditation. Om man slår upp Prästbyrån i http://www.ratsit.se ser man att företaget under 2008 omsatte 3.441.000 kronor (3,44 miljoner!) och att intäkterna ökat från år till år. Det är med andra ord ett mycket lönsamt extraknäck dessa ”Herrens tjänare” håller på med vid sidan av prästkallet. Man kan stillsamt undra hur mycket tid det blir över till att läsa Bibeln? SVT:s Uppdrag granskning granskade för en tid sedan de extraknäckande prästerna, se http://svt.se/2.63378/1.743640/biskop_koskinens_lonsamma_extraknack för mer information. Kan det vara kärleken till pengar som är roten till detta onda? Bibeln säger visst något om det….

 

Onenessprästerna på besök hos Oneness university i sept 2009

 

Det är högst troligt att det länge funnits ett intresse för det nyandliga hos prästerna Louise Linder, Katarina Egfors Härnring samt läkaren Per Henriksson. Louise Linder säger till Dagen att de varit på en enveckaskurs om Oneness blessing. Kursen gavs i september 2009 hos gurun Sri Bhagavan, på Oneness university i Indien, och handlade om att bli s.k. ”givare” av Oneness blessing. Men det hela började inte där, för innan man kan åka på en sådan kurs måste man ha gått den förberedande introduktionskursen som är obligatorisk för den som själv vill bli ”Deekshagivare”, eller ”Oneness Experience Facilitator” som det numera kallas, se onenessivast.info som är Oneness-rörelsens hemsida för västra Sverige. På webbsidan onenessivast.info/?page_id=180 kan du också läsa ovanstående tre personers egna berättelser om upplevelserna i Indien. Det är lätt att dras med av de positiva berättelserna, men det här skiljer sig inte från hur man inom andra delar av New age inledningsvis får erfara väldigt positiva upplevelser. Med tiden kommer man dock allt djupare in i ett andligt mörker, vilket jag nämt tidigare och som kan du höra om i denna berättelse: http://www.bibelfokus.se/carina.

 

Louise Linder säger till tidningen Dagen att kursen ”leder fram till att man får en ökad medvetenhet att förstå att jag som individ är ett med mig själv, Gud och alla andra”. Det hon säger är alltså panenteism och panteism, att alla är ett, allt är Gud och alla är Gud, dvs. grundpelaren i New age!

 

 

 

 

En spännande berättelse från Vittsjö!

Undrens tid är verkligen inte förbi. Igår kväll ringde en man från Vittsjö och berättade något fantastiskt som jag känner att jag skulle vilja skicka ut till  alla facebookvänner. Jag var inbjuden till Smyrnakyrkan  i Vittsjö 16 - 17 februari.  Mitt ämne var;  "Det är kraft i Kärleksmättad Förbön" och valde att använda restiden till extra bön och samtal med Jesus inför helgens olika samlingar. Jag samtalade med Jesus på samma sätt som man kan samtala med frun eller någon annan trevlig person.
När jag sitter där i bilen och är inne i vad man skulle kunna kalla för mitt ”bönesamtal”,  samtidigt som jag har tankarna på kvällens samling i Smyrnakyrkan, så liksom får jag en föreställningsbild av hur det skulle kunna se ut i kyrkan jag var på väg till.  Det var ingen konstig eller märklig upplevelse. Jag bara liksom kunde föreställa mig  personer som satt  i kyrkan.  På den vänstra  sidan, framifrån sett, kunde  jag i min föreställningsbild se att en person med ett klart rött klädesplagg sitter ganska långt ner,  och i närheten av denna person fick jag en tydlig  känsla av att det nog  skulle komma att sitta en man. Under det att jag satt och samtalade med Jesus  formades tankar och känslor av att jag nog skulle fråga dessa två om de önskade få bli välsignade efter samma modell som Jesus använde. Jag uppfattade inte så mycket mer än att jag just skulle erbjuda dem en välsignelsebön.
Innan jag skulle tala över kvällens ämne så hängde jag på mig mitt elektroniska dragspel och sjöng  både för och tillsammans med församlingen. Lillasyster Lisen var inte med vid detta tillfälle. Det kändes både roligt och inspirerande och sångarglädjen var det inget fel på hos mötesbesökarna. Vi har ganska kul på våra sammankomster ska du veta. Efter sången  blev jag liksom påmind om det som funnits i mina tankar på resan,  och när jag tittar ner  kan jag förundrat se  att där nere sitter en kvinna med en klarröd tröja eller blus, precis som jag sett det i min föreställningsbild. Bredvid henne sitter en man och till min förundran inser jag att det var precis så som jag "sett" det under mitt bönesamtal med Jesus  i bilen. När jag nu står där på talarstolen och ser det jag ser, berättar jag för alla vad jag upplevt på resan ner, och frågar om det var okey för dem att få en extra välsignelse innan jag skulle tala. Båda var positiva till erbjudandet och kom fram samtidigt. Nu visar det sig att de var ett par och jag hade aldrig mött dem tidigare. De kommer fram och mycket avspänt och naturligt  ber jag om Guds välsignelse över dem. Under det att jag på detta bibliska sätt nedkallar Guds välsignelse får jag några kompletterande känslor gällande deras situation vilket jag formar i en bön.  Paret börjar i detta skede gråta  där de står och håller varandra i händerna. Jag har ingen aning om varför och frågar inte heller. Efter mötessammankomsten insåg jag  att min bön  tydligen hade bekräftat sådant som hänt i deras liv, vilket ju jag inte hade den minsta aning om. Vi hade aldrig sett varandra förr Allting skedde i övrigt under väldigt avspända former och paret gick stilla tillbaka till sina platser. Jag talade nu  över ämnet  "Kraften i Kärleksmättad Förbön"  med exempel från bibeln.  Jag delger också en del starka exempel på vad Gud gör i Sverige idag. Hela kvällen andades glädje.
När mötesledaren är på väg att avsluta samlingen kommer ovan nämnda man fram och frågar om han kan få  säga något. Mannen berättar att han är allvarligt sjuk i cancer,  att denna förödande sjukdom plågat honom i över 10 år och att läget var kritiskt.  Han var nu ännu en gång kallad  till Lund för ganska omfattande röntgen- och provtagningar. Nu står han i Smyrnakyrkans talarstol och ger uttryck för den uppmuntran han fått genom förbönen, och  det ovanliga  sätt som det kom att bli så. Vi satt alla där i stor förundran. Mannen, kvinnan och jag hälsade på varandra efter mötets slut. Mannen förtydligade allvaret i sin situation  och att han var  kallad till sjukhuset bara några dagar senare med anledning av den cancer som så länge härjat i hans kropp. Eftersom jag hade möte även på söndagen i samma kyrka  kommer mannen fram till mig innan jag ska resa hemåt;  "Jag skulle gärna vilja höra av mig till dig efter att  jag varit i Lund och gått igenom den stora röntgenproceduren. Får jag ringa dig  när provsvaren är klara och efter att jag än en gång fått prata med läkare och personal om min situation?"  Jag lovade honom att det var helt ok.  
Igår kväll (söndag 3/3) ringde mannen upp mig för första gången.  Vi hade själva en stund tidigare haft en härlig Gudstjänst, följt av årsmöte här i Nävekvarn. Eftersom vi inte var speciellt bekanta - vi  möttes  första gången för några veckor sedan - så  kände jag  inte igen rösten  när han ringde.  När han säger "Vittsjö" så  kopplar det dock för mig. Han berättade att han  i veckan blivit uppringd från sjukhuset i Lund,  och att de ville att han skulle komma ner  dit  för att få svar på proverna. "Jag tyckte inte att det skulle vara nödvändigt att  åka 20 mil bara för att få svar på detta,  utan tyckte att det väl kunde förmedlas per telefon",  berättade han för mig. Detta hade han ju varit med om många gånger tidigare under alla år, och upprepade gånger fått det ena neslående beskedet efter det andra. Hur det  nu blev med den saken glömde jag att fråga - alltså om han ändå åkte dit - men vad han nu under djup gripenhet försökte berätta för mig var att resultatet av de flerfaldiga röntgentagningar, och andra prover som gjorts några dagar efter mötet i Smyrnakyrkan, visade att det överhuvudtaget inte  fanns några som helst spår av cancer kvar i hans kropp. Detta  var för sjukvårdspersonalen  ett stort mysterium.
Jag stod här i vår  lilla lägenhet i Missionshuset och tårar av förundran och glädje gick liksom inte att hejda. Mannen grät i luren  och hade svårt att berätta om detta fantastiska mirakel. När jag efteråt går in i rummet och berättar om samtalet för min fru, så blir hon lika överväldigad. Man får liksom nypa sig i armen och frågar sig; "Kan detta verkligen vara sant?". Jag hade  inte ens kommit ihåg att berätta om upplevelsen i Vittsjö för min fru. Det har hänt så mycket härliga saker av olika slag så detta hade jag missat att nämna för henne.
Förundrade och djupt berörda av vad vi nyss blivit delgivna av den enkle mannen från Vittsjö, sitter vi i vördnad och beundran inför denne Jesus som vi visste låg bakom allt detta.   Ännu en gång har vi fått bevittna sanningshalten i den gamla boken, Bibeln,  och det Jesus där utlovat  av himmelska ingripanden  också  i vår tid och i vårt land. Tag gärna fram din gamla konfirmationsbibel och läs de så kallade evangelierna;  Matteus, Markus, Lukas och Johannes. Ställ dina ärliga frågor direkt till Jesus utifrån vad du läser. Han hör varje människas ärliga frågor och ser all den ärlig längtan vi har vad gäller  det äkta och sanna i den här tillvaron. Personligen tror jag att just Jesus är svaret på vår allra djupaste längtan. Senare på kvällen fick  jag ett mail från en man som heter Christer Ruderstam i Vittsjö. Han var själv med i Smyrnakyrkan  den här kvällen och det var för övrigt  hans fru som var mötesledare.  Jag fick alltså ett email från honom och han  skriver  så här;
"Tack för ditt besök hos oss. Kan tala om att i dag fick vi ett vittnesbörd av  mannen som du kallade fram för att välsigna. Jag frågade om han ville skriva till dig, men han har inte dator, däremot fick jag gärna skriva och han hälsade. Han sa:   "I slutet av mötet bubblade det i hela kroppen ungefär som när man rensar avloppet." I måndags ringde de från sjukhuset i Lund och ville han skulle komma på fredagen. Han undrade om det var rimligt att han skulle åka 20 mil för att få besked. Hon höll med om att det var onödigt. I fredags ringde hon och meddelade att de inte hittade någon cancer varken i blodet eller någon annanstans. Han är naturligtvis jublande glad efter 10-11 år av cancer. Vi tackar Herren, men också dig som lydde Herrens röst. Hälsningar Christer Ruderstam"
Idag (måndag) såg jag dessutom att Christer R också hade skrivit följande på Facebook;  "Underbart vittnesbörd i Smyrna i dag. En man som haft cancer  i  10-11 år  fick  förbön. Nu kan inte läkarna hitta någon cancer."
Hur ska man kunna förklara detta utan att koppla in Jesus. För mig är det omöjligt. Det är Han och ingen annan som på detta sätt kan och vill göra Guds kärlek synlig i vårt land. Det står om Jesus i Matteus Kapitel 9: 35-36 så här;  
 
"Jesus gick omkring i alla städer och byar och undervisade och predikade om riket och botade alla slags sjukdomar och alla slags krämpor. När han såg folkskarorna greps han av medlidande eftersom de var så illa medfarna och uppgivna, lika får som inte har någon herde".  Jag bär på en övertygelse om att Jesus ännu en gång ska göra sig än mer synlig i alla städer och byar - även i Sverige - och bevisa sin kärlek till dem som lider på olika sätt.
”Hosianna, välsignad vare han som kommer….” sjunger vi i en älskad julpsalm.  Den passar alla dagar på året tycker jag. Han är värd vår uppmärksamhet. Han står liksom och väntar på att få räcka över sina kärleksgåvor till oss människor för att vi ska förstå att vi är värdefulla i hans ögon. Det som har hänt med den här mannen från Vittsjö är ämnat att väcka vår förundran över Jesus. Dessutom  är det ett tydligt exempel på att det för Jesus  inte finns några  hopplösa fall. Tänk att Han dessutom  kan låta vem som helst - även en enkel frikyrkopastor från lilla Nävekvarn  i Södermanland -  få gå ärenden åt honom. Att det är Jesus som ligger bakom upplevelser av det här slaget är min och många andras övertygelse och tänk att  vi, trots vår bristfällighet och begränsning,   ibland  kan få  vara himlens  "leverantörer".  Varför inte kalla det för  Hovleverantörer  men då i omvänd ordning. Inte till  det högst hovet utan från och till de som behöver det mest. Det här är ganska läckert måste jag säga. Jag tror att Jesus har många härliga överraskningar till det svenska folket. Det känns som om  himlen liksom kysser jorden och du eller någon annan är på väg att  komma emellan". 
 
Hjärtehälsningar Lasse Andersson i Nävekvarn

 

 

 

 

Emanuel Minos 

Den kände norske predikanten Emanuel Minos fyllde den 12 juni i år 80 år. Det mycket anmärkningsvärda är att han i år har varit en förkunnare av Guds ord i 75 år. Han började nämligen som sådan redan vid 5 års ålder!

Han har under sitt liv fått vara till stor välsignelse, en väckarklocka och en profetröst. Redan som ung fick han stå i den profetiska tjänsten. Vi skall här återge en sådan mycket stark profetisk varning som han fick frambära några år före det andra världskrigets utbrott. Vi skall här återge hans egen berättelse om detta från en kassettinspelning:

 
”Jag hade en upplevelse för många år sedan, 1936 eller 1937, som en liten pojke. Det var i en stad i Norge, vi kom dit och hade väckelsemöten. Det var en mycket stark andeutgjutelse som vilade över Norge från 1937 till 1940. Det var så oerhört att vi inte till fullo kunde förstå vad det var. Själar sökte Gud och folk samlades i skaror. Jag har märkt att när sådana saker kommer över en nation, så är det ofta före något som skall ske. Det är precis som om Gud vaccinerar, som om Gud förbereder i första hand sitt folk för att de skall kunna möta de tider som skall komma.
 

Vi står i en stad och vi avlägger våra enkla vittnesbörd om Herren Jesus och vi ser ett malmtåg som kommer ned. Vi står och ser på detta malmtåg. Jag var ju en liten pojke och vi hade mikrofon, det var ju något okänt på den tiden.
På trettiotalet stod vi på torget och ropade ut budskapen utan mikrofoner. Så när mikrofonen kom var det en väldig sak, men vi hade mikrofon där. Guds ande grep mitt hjärta med nöd. Jag var så liten att jag kunde inte kontrollera mina känslor, annars hade jag väl aldrig gjort det här: Så jag går bort till mikrofonen och ropar ut så här:
”Det där tåget som kommer ner där med malm, det kommer inom kort tid att förvandlas till krigsskepp som styr in i den här fjorden och spränger den här staden i många bitar.”
 

Det var ett profetiskt budskap som Gud gav i anden där. Hade jag vetat vad jag sa, så hade jag väl aldrig sagt det. Men det var en journalist som fick reda på det här och han tog tag i det och smällde till med väldiga artiklar i tidningen så att det blev en hetsstämning emot oss i staden, så oerhörd att vi blev tvungna att lämna staden.
Bland annat skrev han att han tyckte att det var oförsvarligt att en pojke skulle få lov till att ropa ut saker och ting som han inte förstod sig på i mikrofonen. Och han bad i stadens namn att sådana saker inte skulle få försiggå längre i staden. Det blev alltså sådan hetsstämning att vi blev tvungna att lämna staden.
 

Så kommer 1940 och det fruktansvärda kriget kommer till Norge. Krigsskepp styr in i fjorden, gjorda av den malm som kom ned och de riktar sina kanoner. Det jag nämner nu vill jag säga med det förbehåll som där finns. Jag har inte mött journalisten själv, men jag har mött några andra som mött honom. Men det berättas att det första hus som blev träffat av dessa projektiler och granater, det var journalistens hus. Han kryper ut ur sitt hus medan hans fru och hans barn ligger kvar i huset döda. Då skulle tårarna ha kommit på hans kinder, som ett litet barn och han skulle ha sagt så här: ”Det stod en liten pojke på det här torget och varnande och ropade ut ett budskap och jag trodde att det var tokigheter. Nu ser jag att det var sanningens ord och jag skulle aldrig ha gjort vad jag gjorde.”
 

Ni förstår att Gud kan tala genom en fattig enkel människa. Gud kan varna och när Gud varnar så är de inte för att skapa sensation, men för att frälsa människors hjärtan.

 

  

 

Dom över Sverige

Profetisk budbärare: Birger Claesson
Datum: 1950/12/12
Källa: Profetiskt & Aktuellt

Birger Claesson arbetade i början av 1950-talet som pastor i Pingstförsamlingen i Kumla. Den 12 december 1950 fick han se en märklig syn som varade i fyra timmar, där han fick se in i framtiden. Han fick se fiendehärar invadera våra kuster, han såg städer och samhällen anfallas, han såg flottan i strid på havet - och han såg namnen på de städer som lades i ruiner. Här följer hans syn:

"Jag hade legat vaken en stund vid fyratiden den 12 december och var färdig att stiga upp, då jag fick se en stor, vit gestalt. När jag fick se den komma mot mig, blev jag förskräckt och skälvde till i hela kroppen. Jag var nämligen i fullt vaket tillstånd. Men då hörde jag honom säga: Frukta icke! Du är högt benådad mitt i din andliga fattigdom. Och jag vill visa dig, vad som ska ske med Nordens folk den sista tiden i denna nådeshushållning.

Så fick jag se och höra följande:

Jag fick se främmande härar anfalla Umeå. Och hela Umeå blev jämnat med marken. Varifrån de kom kan jag inte säga.

Sedan fick jag se främmande härar anfalla Östersund. Det var ett anfall från luften, som jämnade så gott som hela Östersund med marken. Det såg ut som fienden ville åt Östersund mest för att få ett högkvarter där. Men den svenska armén höll fästet, så att de inte kunde inta staden, men de fördärvade den mycket svårt.

Så fick jag se ett anfall från havet, varvid Härnösand anfölls, men från en ö, som heter Hemsö, där det svenska kustartilleriet har samlat ganska stor militär styrka, besköt man fiendehären. De höll fästet också där med hjälp av svenska flygvapnet. Men mellan Örnsköldsvik och Härnösand såg jag massor av soldater, som kastades ut från flygplan och som föll ned som parasoller i stort antal, i hundratal, ja, kanske i tusental. De hamnade på en plats mellan Örnsköldsvik och Härnösand. Jag hörde en röst ropa: - Den platsen heter Veda, varifrån de anföll svenskarna i Härnösand och ockuperade hela staden. Det blev en överraskning, ett anfall som svenskarna inte hade räknat med, i ryggen, medan de försökte hålla fästet utåt havet.

Sedan fick jag se ett anfall, som skedde samtidigt med anfallet mot Umeå. Det var ett anfall mot Göteborg och det anfallet var så fruktansvärt, att på några få sekunder - naturligtvis bara i synen, det är klart att det tar längre tid när det sker - så låg hela Göteborg jämnat med marken. Den svenska militären kunde inte hålla stånd i de yttre bevakningarna i skärgården utan var tvungen att ge vika. De främmande militärerna tog de svenska befästningarna, där de ställde upp sina vapen och besköt Göteborg. De svenska marktrupperna och kustartilleriet gav vika ända till Kungälv. Där bet de sig fast och fick förstärkning från ett annat håll och höll fienden därifrån hela tiden.

Sedan såg jag, att samtidigt med detta anfall var det också ett anfall mot Malmö. Men Malmö intogs och det såg ut, som om inte ett hus ramlat. Det blev också utropat som en fristad och alla invånarna, som stannade i staden, skulle behandlas lojalt. Men samtidigt som det skedde, såg jag en stor, bred rad av små båtar, förmodligen invasions båtar, i fem rader efter varandra, komma på en sträcka, som jag inte riktigt kan beräkna. Invasionen av de främmande trupperna skedde mellan Trelleborg och Ystad.

Samtidigt som de fientliga trupperna steg iland mellan Trelleborg och Ystad, höll de fientliga trupperna den svenska armén bunden genom ett anfall mot Falsterbo, som försvann fullständigt.

Sedan försvann trupperna. Jag vet inte, vilka vägar de tog, men de uppenbarade sig igen och då hade den svenska armén fått ge vika till Hässleholm. Men där gjorde svenskarna ett fruktansvärt motstånd och några av de fientliga härarna stupade.

Jag såg också två stora män, som jag förstod var generaler e.d. - de bar sådana uniformer. De var främmande generaler och den ene sa på mycket dålig svenska: - Om jag hade vetat, att svenskarna hade bitit ifrån sig så fruktansvärt, skulle jag ha gjort invasionen på ett annat sätt. De hade förmodligen förlorat mycket folk. Fienden kom inte längre på det hållet.

Sedan såg jag samtidigt med dessa anfall ett anfall mot Stockholm. Det var en främmande flotta som anföll. Den tänkte ta sig in genom Vaxholm och där mötte den ett fruktansvärt motstånd från den svenska flottan och av det svenska kustartilleriet, som besköt fienden från land, förmodligen från Oscar Fredriksborg. De sköt ner en del av denna flotta och jag hörde en röst säga: - Det skedde i Oxdjupet. De fartyg som retirerade sköts också ner och det fanns till slut inte ett fientligt fartyg kvar. Och som ett tecken på var själva striderna var, fick jag se en liten fyr, som jag själv inte känner till. Det stod att läsa på fyren: "Brödstycket". Strax intill den fyren skedde det stora nederlaget för fienden.

Den här lilla fyren är troligen en oansenlig fyr. Man hör aldrig talas om den och få människor torde väl veta att den existerar. Jag hade inte en aning om dess existens, men häromdagen gick pastor Alvar Blomgren i Örebro och jag upp till Örebro Bibliotek för att ta reda på, om denna fyr fanns. Vi fick fram en del böcker och då vi talat om vad vi ville ha reda på, fick vi fram en atlas. Så fort vi öppnade den, fick broder Blomgren omedelbart syn på Brödstycket! Vi fick också närmare se var fyren var belägen. Detta, sade Herren, skulle vara ett tecken, att det skulle ske, som jag sett.

Det fruktansvärdaste av allt var, att många hundra flygplan ifrån den främmande hären satte in ett anfall från luften, samtidigt som anfallet från havet och därför led Stockholms stad stora förluster genom beskjutningen ovanifrån. Staden blev inte intagen av fiendehärarna men blev kolossalt ramponerad och en stor del av civilbefolkningen, som hade vägrat att evakuera eller inte hunnit med det, förgicks fullständigt under ruinerna.

Så såg jag också ett anfall från havet mot Västervik och det kom så överraskande, att där steg de främmande härarna iland, men inte förrän Västervik låg så gott som jämnat med marken. Där kastades också marktrupper in, som marscherade inåt landet. Jag såg dem inte mera sedan, förrän jag åter fick se dem i närheten av Söderköping. Och då hörde jag en röst ropa: - Marsch mot Norrköping!

När härarna försvann, som släpptes i land i Västervik och under uppehållet där, innan jag såg dem i Söderköping, fick jag en vision av hur civilbefolkningen hade det i de olika städerna i vårt land. Jag såg hur fiendens soldater gick in i husen och drog ut våra kvinnor, medan kvinnorna skrek hysteriskt och ropade på hjälp. Jag såg också, att i gathörnen stod folk samlade, även äldre civila svenska män, men de kunde inget göra, fast de såg hur kvinnorna släpades bort under rop av hjälp. Soldaterna skrattade åt dem och sa på bruten svenska: - Ingen hjälper er. Inte ens Gud i himmelen.

Så fick jag se Sundsvall med invånare bli fruktansvärt behandlade av fiendehärarna. Det var ett anfall från havet som kom, och samtidigt som svenskarna var uppehållna med detta anfall, släpptes trupper ned från luften. De marktrupper, som hade släppts ned mellan Örnsköldsvik och Härnösand, hade marscherat genom Härnösand och återstoden av dem sällade sig som förstärkning till fiendehärarna i Sundsvall.

Det var alltså fem platser, som i min syn fick ett gemensamt anfall på samma gång. Det var Umeå, Göteborg, Malmö, Stockholm och Västervik.

Sedan fick jag se Nyköpings stad översvämmas av främmande härar och dessa marscherade i tre riktningar och den ena riktningen såg jag gick mot Katrineholm. Sedan fick jag se anfallen ifrån luften. Den vita gestalten drog sig undan, ställde sig bakom mig och jag fick se anfallen, som de i verkligheten blir. Och jag hörde rösten ropa: Kumla, och så jämnades Kumla med marken med ett fruktansvärt dån. Det var massor med flygplan, som kom. Det fanns bara tre hus kvar i Kumla mot Stenehållet till. Då hade också Kvarntorp redan förintats och sträckan mellan Kvarntorp och Kumla. Hallsberg såg jag på ett dunkelt sätt, men det såg ut som om Hallsberg hade farit mycket illa, även det.

Sedan hörde jag rösten ropa: Örebro. Då fick jag se Örebro stad som en enda stor ruinhög, grushög på grushög, stenröse på stenröse. Mer än halva staden gick under, men det såg ut som om en del av staden skulle vara kvar åt Lindesberg- och Arbogahållet till.

Sedan hörde jag rösten ropa igen: Fagersta. Och så var det samma dån där. Det var ett fruktansvärt anfall från luften och jag fick se hela Fagersta jämnat med marken. Inte ens Västanfors järnvägsstation, numera Fagersta Central, var kvar. Och bron, som går över Västanforsån, höll de fientliga trupperna på att reparera.

Sedan hörde jag rösten igen: Avesta. Och Avesta blev jämnat med marken. Sedan samma röst igen: Sandviken. Och Sandviken blev det inte heller någonting kvar av. Gävle såg jag på ett mycket, mycket dunkelt sätt. Jag kan inte säga, om staden blev ramponerad, men jag har en förnimmelse av att jag även där såg en hel del ruiner.

Sedan fick jag höra rösten igen och nu ropade den: Bofors. Det blev ett våldsamt anfall från luften. Men den ena fientliga flygplanet efter den andra ramlade ner och Bofors gick så gott som oskadad ur striden. Hela fabriksområdet var oskadat. Det var några få hus, som blev ramponerade men inte på grund av anfallen utan på grund av nedslagen, ty en del av planen exploderade och tog omgivningen med sig. Karlskoga såg ganska oberört ut. Förmodligen gick det ur striden utan några som helst skador.

Sedan fick jag höra rösten ropa igen: Borlänge. Då jämnades Borlänge med alla dess förorter fullständigt med marken. Därefter blev det kolsvart, det blev alldeles svart över hela landet och strax hörde jag rösten ropa: - Mörker faller över hela världen.

Då fick jag höra ett stort jämmerskri bland folken. Så såg jag en ljusstrimma ovanför allt mörker och ur mörkret såg jag en stor skara vitklädda gestalter ryckas upp mot ljusstrimman. Därifrån hörde jag en underbar sång om Lammet, som har köpt oss alla fria åt Gud med sitt blod.

Då ropade jag: - Men käre Jesus, varför skall allt detta behöva gå över vårt folk? Då svarade rösten: Läs de fyra första verserna i den 41:a psalmen...

Detta har varit ett folk, fullt med barmhärtighet. Det har hjälpt främmande länders folk i nöd och därför har jag velat se till detta folk. Jag har slösat med min nåd och jag har slösat väckelsens ande över detta folk. Jag har givit det flera tillfällen än något annat folk, ty jag älskar det. Och de, som förbarmar sig över de arma, har jag velat hjälpa och jag vill göra det i fortsättningen. Jag skall rädda många, många tusentals människor i detta land, därför att de själva har försökt rädda andra. Men hur skall jag kunna rädda dem? Jag kan inte lära dem att be, jag kan inte förödmjuka dem utom genom nöd. Och nu kommer nöden över detta folk och många är de, som skall räddas för evigheten genom denna nöd. Frukta icke. Var icke rädd. Det är min kärlek, som är med i allt detta.

Du frågar kanske: - Såg du ingenting mera?

Jo, min vän, jag såg allt detta i fyra timmar och jag såg mycket, som mitt samvete förbjuder mig att tala om. Jag hade nämligen många andra visioner. Jag trodde, att jag själv skulle gå ur denna uppenbarelse gråhårig, men en slöja drogs över den och i varje fall är jag tills vidare förbjuden att nämna om det.

Men nu, vänner, vilar nåden över oss! Nu kan vi alla göra oss redo för det första uppryckandet. Och du, som inte är frälst, jag vill varna särskilt dig. En del kanske säger, att jag nedtecknat detta för att skrämma folk. Det är inte sant, för då kunde vi ju riskera att våra församlingsmedlemmar blev rädda. Nej min vän, detta är ett budskap från himmelens Gud. Visserligen ett skakande budskap, men det är en appell, vari det heter: - Försona er med Gud. Stå upp! Skaka fördomar och förutfattade meningar av dig och träd fram och sök nåd, medan nådens dörr ännu är öppen. Natten kommer, då ingen församling mer kan verka på jorden.

Idag, om du hör Herrens röst, så förhärda inte ditt hjärta. Ty om du framhärdar i att förkasta Guds kallande röst, kom då ihåg, att då skall du bli kvar här i natten.

Men i dag är Golgata källa öppen, den källan, som sprang fram, då Jesus, vår Frälsare, en gång ropade på korset: Det är fullbordat! Den källan väller fram idag. Det finns möjlighet till frälsning, till rening från synden för dig och salig är du, om du vaknar. Amen."

 

 

  

 

 

Om David Wilkerson

David Wilkerson - en sann Guds profet, av Andrew Storm

Infördes den 2 november 2008

       Stora delar av den moderna ’profetiska’ rörelsen har under en lång tid bitterligen gått emot allt det som David Wilkerson står för. De beskriver honom som en ”doms- och mörker”-typ – som alltid varnar för vad som komma skall och kallar nationen och församlingen till ÅNGER och OMVÄNDELSE. 

       Jag fick ett email från några amerikanska vänner för en tid sedan som just hade gått tillbaka till en Pingstkyrka efter några års frånvaro. De berättade för mig att ,”Om jag tar upp David Wilkerson, får de alla en hatisk, arg uppsyn.” Är inte det fruktansvärt sorgligt?

       Även fastän David Wilkerson är en man som hela tiden varnade Amerika för de katastrofer som vi nu ser, blir han fortfarande nedsvärtad. Även fastän han bevisligen hade rätt, avskyr de honom! Jag tror att orsaken till det är hans huvudbudskap: OMVÄND ER! Och han ’smyger’ inte med sitt budskap som så många andra s k ’profeter’.

    När ”framgångsevangeliet”: ”Gud vill att du skall bli rik!” började spridas, var David en av de få ledare som offentligen förkastade det och kallade människorna ut från ”kärleken till pengar”.  Många hatade honom för det. Särskilt på grund av att han gjorde det så direkt och rättframt. Och när ”Toronto-välsignelsen” började med många församlingar fulla av de mest underliga och ofta gräsliga yttringar – han gav denna ’välsignelse’ dess rätta namn. Han var en av de få (om inte den ende) av pingstledarna som verkligen stod upp offentligt och förkastade denna nya ’ande’ som invaderade församlingarna. Ni kan föreställa er hur avskydd han blev för det…… 

      Det finns en ’profetisk’ rörelse i världen idag som enligt min åsikt har avlägsnat sig långt bort från ordet ’profetisk’. Denna rörelse säljer massvis (truckloads) med böcker och håller otaliga konferenser, men i slutändan är det en inställsam, skenhelig travestering av ordet ’profetisk’. Den uppehåller sin popularitet därför att den nästan alltid är ”positiv” och upplyftande. Amos- eller Jeremia-röster är sällsynta (eller ens någonsin) hörda inom denna profetrörelse – för att inte tala om Johannes Döparen! Den är därför nästan aldrig rakt på sak – speciellt när det gäller att konfrontera synden. En stor del av denna rörelse har en kronisk fixering med ’den religiösa anden’. Överallt ser dessa människor religiösa andemakter såsom lagiskhet, fariséism etc. Sålunda talar de alltid om ”nåd, nåd, nåd”. Orden ”Synd, Rättfärdighet och Dom” är nästan en skräck för dem, därför att de är så rädda för att vara ’religiösa’. Så därför när de verkligen möter en profet som verkligen predikar om Synd, Rättfärdighet och Dom (-som är just de saker som Jesus sa att den Helige Ande överbevisar om) så förkastar de honom. Varje sann profet som jag känner till genom historien har varit en ”Synd-, Rättfärdighets- och Domspredikant. Det har varje sann väckelsepredikant också varit. (Finney, Wesley, Whitfield, Edwards, etc). Det är en del av deras arbetsbeskrivning! 

   Vi har uppfunnit en ny betydelse för ordet ’Profetisk’ i våra dagar som ligger långt under bibelns standard. Och som även ligger långt under den standard som beskriver en sann Väckelse.  Jag tror det var Guds talesman Hesekiel som myntade ordet ”Kuddprofeter”.  Det är det sista som Amerika behöver när krisen sätter in. Vad som behövs är röster som beskriver sanningen som den är – som VARNAR människorna oavsett vad det kostar. En ’klar trumpetsignal’.  David Wilkerson har varit just en sådan röst. Och han har nästan varit ensam om den -  men tack Gud för att han hörts vida omkring. Jag tror att Gud har placerat honom i New York City just för den här tiden -  staden som kombinerar världens politiska makt (UN) med världens finansiella makt och världens mediamakt. David är ”Guds man” i den staden – jag tror helt och fullt att det är så. Och om han säger att Guds budskap till Amerika är ”OMVÄND ER” så vill jag personligen tro på honom hellre än någon inställsam och skenhelig ’profet’ som säger annorlunda. Jag tänker lyssna på ”mannen på plats”. 

   David hatar synd och villfarelse så mycket och älskar Gud och Hans folk så mycket att han inte kan stå ut med att vara tyst, när Guds hjärtesanningar blir trampade under fötterna. Det är kännetecknet på en sann Guds profet. Ge inte upp, David! 

Gud välsigne er alla 

Andrew Storm

 

 

 

Budskap i tungor från 60-talet

Profetiskt om denna generation - Holger Nilsson                                                                       


Publicerad mars 2004

”Den som har öron han må höra vad Anden säger till församlingarna.”

Alltmer tyder på att vi lever i den yttersta tiden innan Jesu andra tillkommelse. Det är de olika tidstecknen som finns angivna i vår Bibel som anvisar detta. Det finns förutom dessa bibliska profetior, profetiska budskap som frambärs. Dessa skall naturligtvis prövas, men å andra sidan skall man inte förakta profetiskt tal säger skriften: 1 Tess.5:20-21.

Vi skall här presentera en profetia som talar om att vi lever i den sista tiden. Den kan på så sätt ses som ytterligare en fingervisning utöver de tidstecken som vi ser i vår tid.

Det är Gösta Tidefors i Mölndal, som nu har fått flytta till sitt himmelska hem, som sände oss följande berättelse om det profetiska budskap som han lyssnade till i ett möte i Mölndal. Så här är hans berättelse om detta: 
”Det har nu gått 40 år sedan vi i vår församling, Pingstkyrkan, Mölndal, fick lyssna till ett högst märkligt budskap från Herren. Det var så att på våren 1961 hade vi besök av kinamissionären Einar Karlsson.
Efter en gripande förkunnelse om sitt missionsarbete följde ett budskap i tungor genom äldstebroder Hugo Thulin och uttydningen gavs genom Einar Karlsson, då han ännu var kvar i talarstolen. I detta märkliga budskap framhöll Herren att:

”HAN I DEN GENERATION SOM NU ÄR SKALL UTFÖRA SINA VÄLDIGA GÄRNINGAR,  -  TY I DEN KOMMANDE  SKALL JESUS HÄMTA SIN BRUD.

 

Detta budskap gjorde mig särskilt förundrad, ty det framhöll en särskild tidsangivelse av generationstider.
Varför jag nu efter gångna 40 år tar mig för att skriva härom, är att en generationstid nu gått och vi har kommit in i den därpå följande generationen, då Jesus skall hämta sin brud, enligt detta profetiska budskap.
Det är för mig nu högst angeläget att nå ut med det budskap vi fick lyssna till söndagen 19 mars 1961. Genom detta budskap kunde man förvänta sig stora händelser.
Detta har i sanning uppfyllts med det stora tidstecknet Israel, ty två av de största händelser i dess historia har nu gått i uppfyllelse.

Det första var då de 1967 fick tillbaka sin gamla huvudstad Jerusalem. Sedan har vi den andra stora händelsen som gått i uppfyllelse. Det är den stora invandringen ”det andra exodus”. (Hur judarna drar ut från länder för att återvända tillbaka till sitt gamla fäderneland). Det är vad världen fått bevittna och det är det största sedan uttåget ur Egypten för cirka 3500 år sedan. Jer. 23:7-8. Dessa stora händelser skedde nu i den första generationstiden. Vi har nu kommit in i den generationstid under vilken, enligt det profetiska budskapet, Jesus skall hämta sin brud.  
Inför vad som nu sker i vår tid och vår generation, frågar man sig: Har det tagits för lite del av det profetiska ordet, så man står frågande inför vad som nu sker? Man frågar sig även: Förhåller man sig väckelse genom att ej ge akt på tidstecknen, vilka borde vara en källa till väckelse, som aldrig tidigare?

Därför är det högst viktigt för oss att akta på det profetiska ordet, ty det är Guds röst i tiden. Det budskap som vi här tagit del av stämmer till eftertanke. Bibeln säger att vi inte kan veta ”dagen eller stunden” för Jesu tillkommelse. Mark.13:32. Det som står i denna vers är att vi inte kan veta dag eller stund, alltså en närmare tidsprecision är omöjlig att förutsäga. Däremot framgår det av Jesu undervisning om tidstecknen, att de ger orientering om när vi kan vänta att han kommer igen - annars vore ju hans undervisning om tidstecken utan någon mening.

Tidstecknen är ju för att vi skall få visshet om vilken tid det handlar om. Det slår Jesus fast: ”När ni ser allt detta hända, skall ni på samma sätt veta att han är nära och står vid dörren.” Mark. 13:29

 

Lite om New age http://www.leifboman.n.nu/om-new-age

 

Mer om New age 

 

Carina hittade den starkaste kraften

Publicerad: 11 mars 2010 i tidningen inblick...

Genom en meditationskurs kom Carina Mirberger i kontakt med andliga varelser, så kallade ”guider”. Med hjälp av dem började hon arbeta som medium och ”healer” och trodde att hon gjorde gott, ända tills kraften i namnet Jesus avslöjade att guiderna egentligen var fruktansvärda monster.

Carina växte upp i en vanlig svensk familj i Örnsköldsvik. Från tre års ålder upplevde hon övernaturliga händelser i huset där de bodde.
– Det var ett så kallat hemsökt hus. Det kunde slå i dörrar och jag kunde höra mitt namn ropas på nätterna. Ibland trodde pappa att en inbrottstjuv tagit sig in men där fanns aldrig någon. Vår hund morrade men mina föräldrar ville inte kännas vid det här.
Carina upplevde också att hon visste saker utan att någon berättat det för henne. Hon kunde fråga en kompis hur det hade gått med hennes sjuka mormor. Kompisen förnekade att mormodern var sjuk men sedan visade det sig att hon faktiskt blivit dålig. Carina tyckte att allt detta var väldigt obehagligt, men samtidigt vande hon sig vid det.

 

Andliga guider

Många år senare flyttade hon till en annan stad för att arbeta inom barnomsorgen. En dag frågade en kollega om hon ville följa med på en meditationskurs. Carina hade aldrig varit intresserad av andligt sökande och visste inte vad meditation innebar men hon började i alla fall på kursen.
– I början var det inget konstigt. Vi skulle blunda och slappna av, men vi gick djupare och djupare för varje gång. Till slut fick vi träffa vår personliga andliga guide, ungefär som en mentor man kan ha i arbetslivet, berättar Carina.
Guiderna var andliga varelser med mänskliga drag och de byttes ut mot mäktigare varelser efter hand som personen utvecklades andligt. Carina tyckte att hennes inre utveckling kändes spännande och hon upplevde att hon blev ”någon”.
Så småningom blev det mer inriktning på ”healing”, då man la händerna på sjuka.

– Man föreställer sig att man drar ner en kosmisk kraft som ingen riktigt vet varifrån den kommer. Det hände att sjuka blev friska, men senare dök det upp andra, oftast värre sjukdomar.
En kvinna blev ”botad” från en cancertumör men fick sedan skelettcancer och dog. Carina menar att det inte finns några bevis för att healing verkligen fungerar och hon känner inte till någon som blivit helt frisk.

 

Lämnade kroppen

Carina prövade också astralresor, då hon upplevde att hon lämnade kroppen och kunde se vad människor gjorde på andra platser. Hon trodde också på reinkarnation, den hinduistiska tanken att varje människa lever flera liv och ständigt återföds i en ny kropp.
– Problemet med det här är att man inte har någon identitet här och nu. Det kan bli en väldig kris för många. Jag har inte träffat någon inom New Age som är verkligt tillfreds. Man jagar hela tiden.

 

Gav bort en bit av sin själ

Så småningom gick Carina in i en mer professionell roll som medium.
– Jag var en ”spåtant” och försökte hjälpa människor att hitta försvunna saker och bortsprungna djur. Vi hade också seanser där vi trodde att vi fick kontakt med avlidna anhöriga, men egentligen var det förklädda andemakter.
Varje gång Carina haft en kund kändes det som om hon fick betala med en bit ur sin själ och hon blev trött.

Carina började läsa naturmedicin samtidigt som hon officiellt var arbetslös. Mot sin vilja blev hon uttagen av arbetsförmedlingen att gå en säljutbildning. Kursledaren var kristen och han hade känt Guds tilltal att välja ut Carina.

 

Hot och andlig terror

Hon orkade inte med att gå två utbildningar och samtidigt utöva sin verksamhet, därför talade hon om för sin andliga guide att hon tänkte ta en paus från den mediala delen. Guiden blev arg och sa: ”Du gör som vi säger!” Carina undrade vilka ”vi” han menade. Han svarade bara att ”blod ska flyta” och sedan började en nattlig terror.
– Jag har aldrig fallit för hot och han skulle ju vara min hjälpare. Men på natten kom han tillbaka med ett helt gäng som påminde om änglar. De skrek och hotade och sängen skakade.

Carinas katter kom hem blodiga, en släkting fick hjärnblödning och samma vecka fick en annan släkting hjärtinfarkt. Bilen gick sönder, gräsklipparen gick sönder, hon lånade en gräsklippare men när hon drog i snöret gick det av. Ratten på hennes bil låste sig och hon var på väg in i en långtradare när låsningen äntligen släppte.
Rösterna blev mer och mer påtagliga och de försökte få henne att ta sitt liv. Carina gick till psykiatrin för att testa om hon var schizofren. Det var hon inte. Rösterna hördes utanför huvudet och hon visade inga tecken på personlighetsklyvning.

 

Starkaste vapnet

Till slut sa hon till den kristne kursledaren att hon måste avbryta kursen eftersom hon inte fick sova på nätterna. Carina såg ner på kristna men hon hade ändå fått förtroende för kursledaren och när han bad henne berätta gjorde hon det. Sedan berättade han om sin tro på Gud och om att Jesus vunnit seger när han dog på korset, för att vi skulle få frihet.
– Han sa att han skulle ge mig det starkaste vapnet: ”Be de där figurerna försvinna i Jesu namn!”

Carina trodde inte på det där så hon försökte med allting annat. På New Age-vis bad hon dem försvinna ”ut i ljuset”, men ingenting fungerade. Så kom natten då hon hade fått nog och sa åt andarna att försvinna i Jesu namn. Då sögs de bakåt i luften, höll för öronen och skrek: ”Säg inte det namnet!” Carina blev helt chockad! För första gången blev det en reaktion.

 

Avgrunden visar sig

Hon fortsatte att tala ut Jesu namn och plötsligt var det som om dragkedjor hade öppnats på deras huvuden och som om förklädnader ramlade av. Där bakom visade de sig vara fruktansvärda monster.

– De var verkligen vidriga! Jag hade matat mig med skräckfilmer och skräckserier sedan tio-årsåldern men om jag skulle lägga ihop allt jag sett så var det ingenting mot det här!
Nu kom också de verkliga avgrundsrösterna fram. De groteska monstren kunde inte röra vid henne längre men terrorn fortsatte.
Hon anlitade en psykolog som hade flera andra klienter med liknande upplevelser av monster när de försökt lämna New Age. Psykologen sa: ”Du är verkligen inte sjuk, men jag kan inte hjälpa dig. Det här är andligt. ”

 

Från död till liv

Carina försökte med ett annat medium, hon prövade hypnos, hon bokade in något varje dag under en månad men ingen kunde hjälpa henne. Till slut beslutade hon att ta sitt liv. Hon kände sig helt tom. Då hörde hon en stilla röst som talade till henne: ”Men Jesus då?” Hon bestämde sig då för att pröva denna sista utväg och sa högt för sig själv: ”Jesus, jag vet inte vem du är men de här monstren flyr för ditt namn. Om du vill så kan du få ta hand om mig.”

– Jag hade inga förväntningar över huvud taget men plötsligt var det som om en ljuskägla kom ner genom taket och Guds värme och kärlek bara strömmade genom mig. Allt blev lugnt och stilla och jag var som en avklädd liten fågel, helt pånyttfödd.
Carina hade äntligen hittat hem och det var slut på sökandet och jagandet. Den försvunna pusselbiten hade fallit på plats. Skuld och skam var som bortblåst.
– Nu var jag så kallat frälst och ett nytt liv hade börjat. När jag började läsa Bibeln stod det om alla mina upplevelser där.

 

Yoga i kyrkan

Carina läste att det finns en god makt – Gud – och en ond makt – djävulen.
– Djävulen kan inte hitta på något själv, han bara plagierar. Gud hade tänkt sig helande, djävulen kom med healing. Alla de här plagiaten; qi gong, yoga, rosenmetoden och så vidare är en enda soppa nu. De finns inom vården, på gymmen och till och med i vissa kyrkor, säger Carina.
Hon menar att det är väldigt allvarligt när man börjar med yoga i kyrkan.
– Man öppnar dörren för fienden och kommer utanför Guds beskydd.

Befrielse

När Carina blivit kristen förstod hon att hon behövde befrielse.
– När jag utövade healing hade jag tagit in de ”kosmiska energierna” som visade sig vara andemakter. När de kristna kom in och skulle be för mig började andarna i min kropp att skrika: ”Akta er, de är farliga!” De försökte gömma sig bakom varandra men sanningen och ljuset i Jesus tvingade fram dem.

Helad

Carina hade drabbats av bråck på magmunnen genom andliga attacker och läkaren sa att hon antingen måste opereras eller äta medicin resten av livet. Hon hade också fått allergi och astma av en homeopatmedicin. Under en kristen helandegudstjänst bjöds det in till förbön. På vägen fram möttes Carina av Guds kärlek och kraft, som var så stark att hon föll ihop på golvet. Sedan dess är hon helad.
– Det jag tidigare upplevt inom healing går inte att jämföra med detta. Det är bara fjantigt och Gud är så mycket större och mäktigare!

 

 

Lite olika helanden http://www.leifboman.n.nu/lite-av-olika-helanden

Mer budskap http://www.leifboman.n.nu/fler-intressanta-budskap

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)