Mötte Jesus när hon tänkte begå självmord

Sarah Ijäs sökte meningen med livet och lockades in i New Age.

De mörka krafter som fanns bakom healing och magiska ritualer började

dominera henne. Till sist såg hon ingen annan utväg än att ta sitt liv.

Hon stod på en balkong beredd att hoppa. Då hände något som för alltid

skulle förändra hennes liv.

 

Sarah Ijäs föddes i Vanda (Vantaa), en stad utanför Helsingfors i Finland. Föräldrarna skilde sig när hon var två år. Mamman var entreprenör och de flyttade ofta och därför fick Sarah byta skola nio gånger under uppväxten. Det påverkade henne mycket. 
 

Ensam och tom

– Jag hittade aldrig någonstans där jag kände mig riktigt hemma. Jag var alltid beredd på att vi skulle flytta och relationerna till andra blev därför inte lika nära, förklarar Sarah.
Hon började festa och dricka alkohol för att döva ensamheten.
– Jag kände att mitt liv var meningslöst och festandet blev ett sätt att fylla min inre tomhet och döva min smärta och ensamhet.
När Sarah var fjorton år bestämde sig hennes mamma för att flytta till Spanien. Hon ville hjälpa dottern att bryta sitt destruktiva liv genom att få uppleva en ny miljö.
– I Spanien fick jag lite mer balans i livet igen. För mig blev det en nystart. Jag började bry mig mer om mig själv, berättar hon.
 

Levde jetset-liv

Sarah återvände till Finland när hon var tjugo år för att studera marknadsföring. När hon tagit sin examen fick hon ett välbetalt arbete på ett IT-företag. Samtidigt kände hon en djup andlig längtan. 
– Jag visste inte var jag skulle söka för att stilla min andliga hunger och började leva ett jetset-liv och spenderade pengar på dyra kläder och nattklubbsbesök. 
– Jag försökte hitta mig själv genom att fylla mig själv med världen. Men festandet gjorde mig deprimerad och jag förlorade livsgnistan. Lyxlivet gav en viss tillfredsställelse för stunden men försvann snabbt igen. Jag blev allt mer trött på att festa. 
– Det här är inte det sanna livet! Något är fruktansvärt fel och det saknas något, tänkte jag. Trött på allt packade jag alla mina saker och reste till Brasilien för att hitta någon mening med livet. 
– Men livet i Sydamerika blev likadant som i Finland. Inget förändrades. Allt rasade samman och jag började förbanna livet och Gud, berättar Sarah.
 

Öppnade sig för New Age

I Brasilien lärde hon känna en kvinna som bjöd med henne till ett ”heligt berg” och blev hennes andliga vägledare. Hon undervisade Sarah om andlighet, änglar och om ockulta saker. 
– Något hände i mitt liv. Jag kände harmoni och glädje igen och tyckte att jag hittat något som gav mig mening med mitt liv.
Kvinnan tog med Sarah till olika kultplatser där de utförde ritualer tillsammans. 
– Jag förstod inte att det var farliga ockulta saker vi höll på med utan trodde att det var oskyldig god andlighet som verkade ge mig hopp i mitt meningslösa liv. Jag insåg inte att det fanns starka destruktiva demoniska krafter bakom det jag upplevde.
 

Ingen kontakt med sig själv

Sarah återvände till Finland och fick kontakt med en kvinna som utförde magiska ritualer på henne. 
– Något kom in i mitt liv och det förändrade mig totalt. Upplevelsen påverkade mig så djupt att jag inte kunde tänka klart längre. Jag förlorade kontakten med mig själv, säger hon.
Sarah började uppleva hur hon lämnade sin kropp.
– Det var som om jag tappat kontrollen över mig själv. Jag försökte sätta stopp för det men det gick inte. Jag hade redan öppnat mig för en dominerande kraft och kunde inte välja bort den längre. 
Sarah förlorade sina fysiska krafter. Hon orkade inte arbeta längre och mådde sämre än någonsin.
 

Skrämmande upplevelser

Sarah åkte till Ibiza tillsammans med en vän i hopp om att det skulle hjälpa henne. I mötet med några personer som praktiserade New Age började skrämmande saker hända med henne. 
– En stark kraft kom över mig. Den fick mig att börja skaka och jag började lämna min kropp. Något tvingande försökte slita mitt inre i stycken och rycka mig ur min kropp, berättar hon.
Sarah tog en iskall dusch för att försöka glömma den hemska upplevelsen. Då hände det mest skrämmande hon någonsin varit med om. 
– Framför mig uppenbarade sig en ande som såg ut som en ängel. Jag trodde inte på Satan och att varelsen var ond. Något hände med mig och en kraft tvingade mig att böja knä för anden. Då hände något fruktansvärt. Min ande lämnade min kropp och jag fördes till någon plats i underjorden. Där fick jag se anden som fört mig dit. Jag vill inte gå in närmare in på vad jag såg men efter en stund återvände jag till min kropp igen.
– Det var som om en stor tung börda lagts på mig när jag var i underjorden. Jag kunde inte se någon väg ut och hur jag skulle kunna fortsätta leva med bördan som lagts på mig. 
 

Tänkte begå självmord

Hon försökte dränka de hemska upplevelserna genom att dricka en flaska vin. Hon vaknade nästa morgon av att en fruktansvärd kraft försökte ta kontrollen över henne. 
– Det var en hemsk smärta och tortyr. Det var som en stor hammare slog mot mitt sinne. Det var så fruktansvärt att jag inte stod ut. Jag tänkte att det inte fanns någon utväg. En tanke var att ringa en ambulans. Om den hämtade mig tänkte jag att jag skulle förbli galen resten av mitt liv. Den andra tanken var att jag skulle ta mitt liv och jag gick därför ut till balkongen, berättar Sarah med tårar i ögonen. 
– Jag tänkte hoppa från tio meters höjd och tänkte att jag skulle dö snabbt. Precis när jag skulle hoppa hörde jag en svag röst djupt inom mig som sa: Ropa till Gud om hjälp! Med mina sista inre krafter ropade jag från mitt hjärta till Gud om hjälp. 
– I ett ögonblick hände något. Framför mig i luften framträdde namnet Jesus i stora bokstäver. Jag förstod att Jesus är Gud och att jag varit på väg åt fel håll förledd av Satan. Jag sa ”Jesus hjälp mig”. När jag sagt det såg jag Jesus komma mot mig ridande på en häst med draget svärd. Han tog svärdet och högg av något framför mig. I samma stund försvann den fruktansvärda bördan och trycket. I den stunden räddade Jesus mig från döden på ett övernaturligt sätt, berättar Sarah.
 

Befriad i ett ögonblick

– Jag stod där på balkongen och kände mig plötsligt starkare igen. Frid och trygghet omslöt mig. Jag kände att jag funnit det jag letat efter i hela mitt liv. Jag kände mig lugn och i säkerhet. Det fanns inga hemska saker som hotade mig mer. Jag kände mig så älskad av Jesus och förstod att jag funnit Gud och meningen med mitt liv. 
– När jag vände blicken mot himlen såg jag Guds tron, omgiven av hans nåd, och hörde samtidigt en röst som sa: ”Du har en kallelse i ditt liv!”, berättar hon.
Denna dag lämnade Sarah omedelbart sitt gamla liv med alkohol och festande. Hon ringde eller skickade meddelande till sina kristna vänner och berättade att ”Jesus är kung!” och gav sig hem till Finland. I Helsingfors gick hon med i en församling och hösten 2012 kom Sarah till Kungsängen för att gå på Arkens bibelskola, vilken hon verkligen vill rekommendera. 
– Gud är min pappa nu! Det är därför jag bär det här, säger hon och lyfter upp ett skinande smycke som hänger kring halsen. Med sirlig text står det ”Daddys Girl” (Pappas flicka).
– När Jesus mötte mig fick jag tillbaka mina krafter så jag kunde motionera och jobba igen. Numera älskar jag både mig själv, mina föräldrar och andra. Allt det jag förlorat har han gett tillbaka. Han har återupprättat mig och gett mig ett helt nytt liv! Gud arbetar fortfarande i mitt liv och hans helandeprocess fortsätter inom mig, säger Sarah Ijäs.

Lars Liljesvärd

25 jul 2014


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)