New Age

 

Carina hittade den starkaste kraften

Publicerad: 11 mars 2010 i tidningen inblick...

Genom en meditationskurs kom Carina Mirberger i kontakt med andliga varelser, så kallade ”guider”. Med hjälp av dem började hon arbeta som medium och ”healer” och trodde att hon gjorde gott, ända tills kraften i namnet Jesus avslöjade att guiderna egentligen var fruktansvärda monster.

Carina växte upp i en vanlig svensk familj i Örnsköldsvik. Från tre års ålder upplevde hon övernaturliga händelser i huset där de bodde.
– Det var ett så kallat hemsökt hus. Det kunde slå i dörrar och jag kunde höra mitt namn ropas på nätterna. Ibland trodde pappa att en inbrottstjuv tagit sig in men där fanns aldrig någon. Vår hund morrade men mina föräldrar ville inte kännas vid det här.
Carina upplevde också att hon visste saker utan att någon berättat det för henne. Hon kunde fråga en kompis hur det hade gått med hennes sjuka mormor. Kompisen förnekade att mormodern var sjuk men sedan visade det sig att hon faktiskt blivit dålig. Carina tyckte att allt detta var väldigt obehagligt, men samtidigt vande hon sig vid det.

 

Andliga guider

Många år senare flyttade hon till en annan stad för att arbeta inom barnomsorgen. En dag frågade en kollega om hon ville följa med på en meditationskurs. Carina hade aldrig varit intresserad av andligt sökande och visste inte vad meditation innebar men hon började i alla fall på kursen.
– I början var det inget konstigt. Vi skulle blunda och slappna av, men vi gick djupare och djupare för varje gång. Till slut fick vi träffa vår personliga andliga guide, ungefär som en mentor man kan ha i arbetslivet, berättar Carina.
Guiderna var andliga varelser med mänskliga drag och de byttes ut mot mäktigare varelser efter hand som personen utvecklades andligt. Carina tyckte att hennes inre utveckling kändes spännande och hon upplevde att hon blev ”någon”.
Så småningom blev det mer inriktning på ”healing”, då man la händerna på sjuka.

– Man föreställer sig att man drar ner en kosmisk kraft som ingen riktigt vet varifrån den kommer. Det hände att sjuka blev friska, men senare dök det upp andra, oftast värre sjukdomar.
En kvinna blev ”botad” från en cancertumör men fick sedan skelettcancer och dog. Carina menar att det inte finns några bevis för att healing verkligen fungerar och hon känner inte till någon som blivit helt frisk.

 

Lämnade kroppen

Carina prövade också astralresor, då hon upplevde att hon lämnade kroppen och kunde se vad människor gjorde på andra platser. Hon trodde också på reinkarnation, den hinduistiska tanken att varje människa lever flera liv och ständigt återföds i en ny kropp.
– Problemet med det här är att man inte har någon identitet här och nu. Det kan bli en väldig kris för många. Jag har inte träffat någon inom New Age som är verkligt tillfreds. Man jagar hela tiden.

 

Gav bort en bit av sin själ

Så småningom gick Carina in i en mer professionell roll som medium.
– Jag var en ”spåtant” och försökte hjälpa människor att hitta försvunna saker och bortsprungna djur. Vi hade också seanser där vi trodde att vi fick kontakt med avlidna anhöriga, men egentligen var det förklädda andemakter.
Varje gång Carina haft en kund kändes det som om hon fick betala med en bit ur sin själ och hon blev trött.

Carina började läsa naturmedicin samtidigt som hon officiellt var arbetslös. Mot sin vilja blev hon uttagen av arbetsförmedlingen att gå en säljutbildning. Kursledaren var kristen och han hade känt Guds tilltal att välja ut Carina.

 

Hot och andlig terror

Hon orkade inte med att gå två utbildningar och samtidigt utöva sin verksamhet, därför talade hon om för sin andliga guide att hon tänkte ta en paus från den mediala delen. Guiden blev arg och sa: ”Du gör som vi säger!” Carina undrade vilka ”vi” han menade. Han svarade bara att ”blod ska flyta” och sedan började en nattlig terror.
– Jag har aldrig fallit för hot och han skulle ju vara min hjälpare. Men på natten kom han tillbaka med ett helt gäng som påminde om änglar. De skrek och hotade och sängen skakade.

Carinas katter kom hem blodiga, en släkting fick hjärnblödning och samma vecka fick en annan släkting hjärtinfarkt. Bilen gick sönder, gräsklipparen gick sönder, hon lånade en gräsklippare men när hon drog i snöret gick det av. Ratten på hennes bil låste sig och hon var på väg in i en långtradare när låsningen äntligen släppte.
Rösterna blev mer och mer påtagliga och de försökte få henne att ta sitt liv. Carina gick till psykiatrin för att testa om hon var schizofren. Det var hon inte. Rösterna hördes utanför huvudet och hon visade inga tecken på personlighetsklyvning.

 

Starkaste vapnet

Till slut sa hon till den kristne kursledaren att hon måste avbryta kursen eftersom hon inte fick sova på nätterna. Carina såg ner på kristna men hon hade ändå fått förtroende för kursledaren och när han bad henne berätta gjorde hon det. Sedan berättade han om sin tro på Gud och om att Jesus vunnit seger när han dog på korset, för att vi skulle få frihet.
– Han sa att han skulle ge mig det starkaste vapnet: ”Be de där figurerna försvinna i Jesu namn!”

Carina trodde inte på det där så hon försökte med allting annat. På New Age-vis bad hon dem försvinna ”ut i ljuset”, men ingenting fungerade. Så kom natten då hon hade fått nog och sa åt andarna att försvinna i Jesu namn. Då sögs de bakåt i luften, höll för öronen och skrek: ”Säg inte det namnet!” Carina blev helt chockad! För första gången blev det en reaktion.

 

Avgrunden visar sig

Hon fortsatte att tala ut Jesu namn och plötsligt var det som om dragkedjor hade öppnats på deras huvuden och som om förklädnader ramlade av. Där bakom visade de sig vara fruktansvärda monster.

– De var verkligen vidriga! Jag hade matat mig med skräckfilmer och skräckserier sedan tio-årsåldern men om jag skulle lägga ihop allt jag sett så var det ingenting mot det här!
Nu kom också de verkliga avgrundsrösterna fram. De groteska monstren kunde inte röra vid henne längre men terrorn fortsatte.
Hon anlitade en psykolog som hade flera andra klienter med liknande upplevelser av monster när de försökt lämna New Age. Psykologen sa: ”Du är verkligen inte sjuk, men jag kan inte hjälpa dig. Det här är andligt. ”

 

Från död till liv

Carina försökte med ett annat medium, hon prövade hypnos, hon bokade in något varje dag under en månad men ingen kunde hjälpa henne. Till slut beslutade hon att ta sitt liv. Hon kände sig helt tom. Då hörde hon en stilla röst som talade till henne: ”Men Jesus då?” Hon bestämde sig då för att pröva denna sista utväg och sa högt för sig själv: ”Jesus, jag vet inte vem du är men de här monstren flyr för ditt namn. Om du vill så kan du få ta hand om mig.”

– Jag hade inga förväntningar över huvud taget men plötsligt var det som om en ljuskägla kom ner genom taket och Guds värme och kärlek bara strömmade genom mig. Allt blev lugnt och stilla och jag var som en avklädd liten fågel, helt pånyttfödd.
Carina hade äntligen hittat hem och det var slut på sökandet och jagandet. Den försvunna pusselbiten hade fallit på plats. Skuld och skam var som bortblåst.
– Nu var jag så kallat frälst och ett nytt liv hade börjat. När jag började läsa Bibeln stod det om alla mina upplevelser där.

 

Yoga i kyrkan

Carina läste att det finns en god makt – Gud – och en ond makt – djävulen.
– Djävulen kan inte hitta på något själv, han bara plagierar. Gud hade tänkt sig helande, djävulen kom med healing. Alla de här plagiaten; qi gong, yoga, rosenmetoden och så vidare är en enda soppa nu. De finns inom vården, på gymmen och till och med i vissa kyrkor, säger Carina.
Hon menar att det är väldigt allvarligt när man börjar med yoga i kyrkan.
– Man öppnar dörren för fienden och kommer utanför Guds beskydd.

Befrielse

När Carina blivit kristen förstod hon att hon behövde befrielse.
– När jag utövade healing hade jag tagit in de ”kosmiska energierna” som visade sig vara andemakter. När de kristna kom in och skulle be för mig började andarna i min kropp att skrika: ”Akta er, de är farliga!” De försökte gömma sig bakom varandra men sanningen och ljuset i Jesus tvingade fram dem.

Helad

Carina hade drabbats av bråck på magmunnen genom andliga attacker och läkaren sa att hon antingen måste opereras eller äta medicin resten av livet. Hon hade också fått allergi och astma av en homeopatmedicin. Under en kristen helandegudstjänst bjöds det in till förbön. På vägen fram möttes Carina av Guds kärlek och kraft, som var så stark att hon föll ihop på golvet. Sedan dess är hon helad.
– Det jag tidigare upplevt inom healing går inte att jämföra med detta. Det är bara fjantigt och Gud är så mycket större och mäktigare!

 
PS. Vill du veta mer om New Age. Besök Carinas hemsida http://www.looking4life.se/sida6.html


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)