Välsigna Israel!

Lite historia !

Med tanke på oroligheterna nere i mellanöstern så kan det vara bra med lite bakgrundsinformation. För sådär ca” 2500 år sedan, d.v.s. ca” 500 år före Kr; krossades Israels nation av det då alltmer växande världsriket Babylon med kung Nebukadnessar i spetsen. Jerusalem totalförstördes och plundrades. Folket dödades och tillfångatogs. Detta Babylon hade sitt centrum i det nuvarande Irak, dit en hel del fångar bl.a. fördes. Som alla stormakter genom tiderna så föll också till sist Babylon. Den lilla rest som återstod av Israels folk fick så småningom vända hem igen.

Israel uppstod nu inte som nation igen, men däremot fick de lov att bygga upp Jerusalems ruiner igen. Några 100-tals år senare, styrde och ställde Romariket lite här och var över vår jord, så också i mellanösterns trakter. Ca” 70 år efter Kr; raseras återigen Jerusalem, och Judarna förskingras ut över vår jord. Senare vet vi också att Hitler försöker utrota varje Jude ifrån vår planet, men lyckas tack och lov inte riktigt med det här. Ca” 2450 år har nu gått sedan Israel först upphörde som nation.

 

Men vad händer?

 

1948 återuppstår Israel som nation igen. Och under större delen av 1900-talet så vallfärdar det Judiska folket åter till Israel och sitt hemland.

Vad är det då jag vill försöka säga med detta.

 

Jo!

 

Under den Babyloniska fångenskapens tid, fanns det en fånge som hette Hesekiel. Han profeterade en hel del, och mycket av detta finns väl bevarat. Alltså skrivet för ungefär 2500 år sedan, och finns i vår Bibel. Så här står det i (Hes 28:25-26)

”Så säger Herren, Herren: När jag samlar Israels hus från de folk där de är kringspridda, skall jag uppenbara min helighet bland dem inför hednafolkens ögon, och de skall sedan bo i sitt land, det som jag gav åt min tjänare Jakob. De skall bo där i trygghet och bygga hus och plantera vingårdar. Ja, de skall bo i trygghet, när jag dömer alla som bor runt omkring dem och som föraktar dem. Och de skall inse att jag är Herren, deras Gud”

 

Vi kan idag se att delar av denna profetia redan har uppfyllts.

Många judar bor nu i sitt eget land. De församlas dit ifrån jordens alla hörn. De bygger också sina hus, men! Allt har inte riktigt än blivit uppfyllt. De bor inte där helt i trygghet ännu, m.m. Detta kommer dock snart helt säkert att bli uppfyllt. Även fast både Israel såväl som Palestinier begår en massa grymheter mot varandra, så är det ändå så att Israel är det folk som Gud en gång utvalde till att föra ut sitt eget Ord igenom. Inte för att Israel i sig självt är något utan för Guds innerliga kärleks skull. Var inte en motståndare till detta folk. De beter sig inte alltid rätt men de är av Gud ett speciellt utvalt folk. Israel, folket som världens Frälsare Jesus Kristus skulle uppenbaras igenom. Dagligen talas det alltså just nu i dessa dagar om detta folk. Det sker för att Bibelns förutsägelser håller på att gå i fullbordan. Den som välsignar Israel skall vara välsignad säger Guds ord, välj själv!

 

Mvh Leif……

22 okt 2013


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)