GENOM MIG ÄR DU SKAPAD,

GENOM MIG HAR DU EVIGT LIV.

ALLT ÄR  NU FULLBORDAT OCH KLART,

DIN PLATS ÄR FÖRBEREDD,

DET ÄR BARA EN SAK SOM FATTAS! 

OMVÄND DIG IFRÅN DINA SYNDER, 

TA EMOT MIG OCH ALLT DET JAG GJORT FÖR DIG.

JAG DOG, JUST FÖR DINA SYNDERS SKULL,

JUST, FÖR ATT RÄDDA DIG, JA!

                    JAG,

JESUS KRISTUS ÄLSKAR DIG SÅ OERHÖRT MYCKET, SÅ!

   KOM NU OCH FÖLJ MED!

             (Joh 3:16) 

      

        

        

Varför så svårt?

/dsc_0104.jpg

Tänk så vackert Gud har skapat allt!

 

Min fundering just nu är att varför det måste vara så oerhört svårt att kunna följa Jesu bud. Han sa det om och om igen, älska varandra, älska din nästa som dig själv o.s.v.

 

Det borde väl egentligen inte vara så svårt, men!

 

I sig själv är det faktiskt många gånger verkligen knivigt. Det går oftast bra när nästan behandlar oss bra, och beter sig såsom vi själva önskar, men!

När det går emot vår egen önskan så blir det oftast genast värre!

 

Med Jesu kärlek är det annorlunda, det är en kärlek som gav Sitt liv fastän ingen av oss har betett oss bra alla gånger, nej alla har vi sårat Gud som skapade oss, alla har vi helt rakt på sak syndat mot Gud. Det står så här;

 

(Rom 3:23)

Alla har syndat och saknar härligheten från Gud,

 

Tack och lov, så slutar inte versen där, utan om vi tar om stycket något, från två verser tidigare och framåt, så står det så här;

 

(Rom 3:21‭-‬26)

Men nu har utan lagen en rättfärdighet från Gud blivit uppenbarad, en som lagen och profeterna vittnar om, en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus, för alla som tror. Ty här finns ingen skillnad. Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem. Honom har Gud, genom hans blod, ställt fram som en nådastol, att tas emot genom tron. Så ville han visa sin rättfärdighet, eftersom han hade lämnat ostraffade de synder som förut hade blivit begångna, under tiden för Guds tålamod. I den tid som nu är ville han visa sin rättfärdighet: att han själv är rättfärdig, när han förklarar den rättfärdig som tror på Jesus.

Jesus gav Sitt liv fastän vi har gjort Honom ont, vi har brutit mot budet om att älska Herren Gud, vi har gjort oss en massa avgudar i Hans ställe m.m. Alla har vi gjort det!

 

Jesu kärlek gjorde det ingen av oss egentligen är värda, Han köpte oss fria. Detta är den sanna kärleken, den älskar fast den blir dåligt och orättvist behandlad.

 

JESUS KRISTUS ÄR GUDS SANNA KÄRLEK! Den finns att få för varje villig själ, det är bara till att ta emot och följa med till evighetens land, lycka till!

 

Jesu frid och välsignelser mvh/Leif...

 

 

 

 

 

 

23 sep 2016